Select Page

„Oameni putini, restul populatie , spunea un regretat actor candva pe la mijlocul anilor 90. Adica, ca sa inteleaga si conformistii anului 2020, sunt mult mai multe oi decat lupi”, scrie artistul Mihai Mărgineanu într-o postare pe facebook, prin care se solidarizează cu Dan Bittman.

„Si ca sa inteleaga si conformistii mai tari de cap ai anului 2020 , adica sunt foarte multi prosti si prea putini destepti in aceasta lume normala. Totdeauna, desteptii au trait altfel decat turma, au fost liberi si s-au exprimat liber atunci cand au avut de spus ceva. Oile, in schimb, au inventat politically corect.

Dan Bitman este un om liber, destept si vreti nu vreti, unul dintre marii artisti in viata ai poporului asta din care fac parte multe oi senile. Este un om destept, educat, a demonstrat tot ce era de demonstrat pe lumea asta. (…) Atunci cand un om ca Dan Bitman are ceva de spus, orice destept din Romania sau de aiurea, ar trebui sa asculte ca poate invata ceva. In general, oile nu asculta. Ele doar injura si se enerveaza in fata televizorului!” scrie Mihai Mărgineanu, care se alătură astfel artiștilor de la Proconsul și lui Nicu Alifantis, care de asemenea s-au solidarizat cu solistul trupei Holograf.

Dan Bittman a taxat în urmă cu câteva zile extrem de dur  măsurile absurde impuse în contextul pandemiei de Covid-19. „Eu nu contest că sunt cazuri dramatice. Atâta vreme cât nu am voie să fac autopsie pentru a stabili de ce a murit o persoană, nu pot să spun că au murit 5.000 de oameni de Covid-19 în România. Nu ai voie să spui, ca medic, că un om a murit de o boală, dacă nu îi faci autopsie. Sunt alături de familiile îndurerate. Mie mi-au murit ambii părinți, nu de Covid (…) dar nu pot să înghit informație fără discernământ”, a comentat acesta într-o emisiune de la Antena 3, îndemnându-i pe români „să gândească cu mintea lor”.

„Numărul e scos din burtă. Testări se fac, dar sunt adunate și acelea. În primul rând, miza este să existe starea asta în care se pot achiziționa tot felul de drăcii fără licitație, și poliția e mulțumită că e lumea liniștită.(…) Îmi iau informațiile din statistică, sunt inginer, sunt lucruri care se bat cap în cap. Realitatea de pe stradă contrazice statistica (…) Așa o dezumanizare nu am văzut de când sunt… România a devenit o țară cobai… Cer oficial demisia acestor nenorociți. Cum adică? Tu asta numești protejarea unei națiuni?” sunt alte câteva afirmații ale îndrăgitului artist, pentru care asupra sa a fost asmuțit un adevărat val de critici în ultimele zeci de ore.