Select Page

„O poveste despre Vlad Țepeș Drăculea” a câștigat marele premiu la festivalul internațional RATMA, anunță organizatorii. Filmul de animație, realizat de Elena Ciolacu după un scenariu de Vasile Lupașc Sfințeș, prezintă o scurtă istorie pe care Ștefan cel Mare o spune copiilor despre Vlad Țepeș, vărul său.

Filmul este inspirat din romanul istoric „Răstignit între Cruci”, scris de Vasile Lupașc Sfințeș, despre care autorul spune că are drepturile de ecranizare cumpărate de o companie importantă de la Hollywood. „Sper din inimă ca în viitorul apropiat să vedem un film grandios despre voievodul român care la 1462 a salvat Europa creștină. Ar fi cea mai buna promovare făcută României, cu efecte în domenii dintre cele mai diverse, de la turism, la percepția românilor din diaspora sau atitudinea generală a românilor.(…) Alte țări își laudă istoria, pe bună dreptate sau cu exagerări absurde, iar noi selectăm tot ce este mai josnic în societate, ducem în extrem și încercăm să o prezentăm drept realitate cotidiană. Din păcate aceste distorsionări grotești încep să aibă ecou în societate. In loc de modele, copiii noștri primesc caricaturi și cresc strâmb încercând să le imite. Efectul pe termen lung va fi, cel mai probabil , devastator”, susține Vasile Lupașc Sfințeș într-un interviu pentru R3media pe care îl puteți citi AICI.

RATMA Film Festival este un concurs pentru filme scurte, realizate de producători independenți, care se desfășoară în Marea Britanie. Elena Ciolacu este o binecunoscută ilustratoare româncă, realizatoare de romane grafice și animații. Filmul poate fi vizionat accesând acest LINK.