„Cu câteva luni în urmă, unul dintre comentatorii noștri a prezis că în curând ne vom găsi într-o lume mai rea decât cea din „1984”. Mass-media și cei din spatele ei fac tot posibilul să ne îndrepte spre un al doilea blocaj, iar acest lucru a început încă de la sfârșitul primului”, titrează publicația franceză independentă Newsnet.fr.
„Cel mai rău este că majoritatea populației nu se deranjează că este infantilizată. Am ieșit fără mască timp de o săptămână și privirea unor trecători mascați m-a convins… Șapa de plumb a căzut pe toate vocile discordante. Twitter și Facebook merg atât de departe încât arată un zel extremist care se învecinează cu isteria, preluând cauza clanului din spatele simulacrului Biden”, se punctează în articol, cu trimitere la cenzurarea Casei Albe și a lui Donald Trump, la care recurg déjà fără scrupule marile rețele de socializare.
Citește și: Pandemia…miliardelor agonisite
„Ce să facem atunci în fața epidemiei reale de cazuri de cancer, a cărei apariție a explodat în ultimii treizeci de ani și a cărei tendință va crește dramatic în următorii treizeci de ani? Vaccinarea obligatorie este unul dintre obiectivele acestui climat de frică. Unii l-au visat mult timp. Eugenia nu a dispărut niciodată din mintea anumitor pacienți care suferă de „controlită” acută. Vremuri grele pentru cei treji”, concluzionează publicația franceză.
Dezastru pentru bolnavii cronici
Efectul devastator asupra bolnavilor cronici este scos în evidență și la noi de un raport publicat de Fundația Romanian Angel Appeal și Observatorul Român de Sănătate. Potrivit acestuia, numărul spitalizărilor la nivel național în primele șase luni ale pandemiei a scăzut aproape la jumătate, pe fondul îngreunării accesului la servicii medicale pentru bolnavii cronici.
Citește și: Se anunță începutul adevăratei crize
82% dintre medicii de familie chestionați susțin că pandemia COVID-19 a avut un efect negativ asupra accesului bolnavilor cronici la servicii medicale… Iar datele vorbesc, în continuare, de la sine: scădere cu 80% a numărului de internări pentru bolnavii HIV/SIDA, cu 67% pentru bolnavii de diabet, cu 57% pentru bolnavii de scleroză multiplă, cu 50% a numărului de internări pentru bolnavii de tuberculoză și cu 46% pentru bolnavii cu afecțiuni oncologice.