Select Page

Federaţia SANITAS declanşează miercuri greva japoneză la nivel naţional, cei peste 100.000 de membri urmând să protesteze fără întreruperea activităţii.  De Ziua Internaţională a Muncii Decente, membrii organizaţiei sindicale din sănătate vor să atragă atenţia că ei continuă să îşi facă datoria cu decenţă, însă guvernanţii români îi tratează cu „maximă indiferenţă!”, se menţionează în mesajul postat pe Facebook de Federaţia SANITAS.

Sindicaliștii anunțaseră de vineri că vor declanșa greva japoneză dacă premierul nu va participa la discuții despre problemele angajaților din sistemul de sănătate.

În afară de solicitările de natură financiară rezultate în urma nerespectării unor promisiuni lansate de guvernanți pe fondul crizei coronavirus, revendicările mai fac referire la deblocarea posturilor în unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, asigurarea echipamentelor/materialelor de protecţie în cantitatea/calitatea necesare sau relansarea dialogului social real la toate nivelurile. În scurt timp, organizatorii vor anunța calendarul acţiunilor revendicative următoare.