Select Page

„Nu v-ați săturat să vă aflați permanent sub vremi? Oare când veți învăța că niciodată nu v-a băgat nimeni nimic în buzunar?” se întreabă Dan Diaconu într-un articol pe blogul său Trenduri Economice.  

„Prostovanii care sclavagesc precum la ocnă în callcentere au impresia că sunt deștepți. Nu, dragii moșului, pentru a recita un script nu-ți trebuie mare inteligență, iar aprecierea de care aveți parte se datorează strict faptului că sunteți ieftini în comparație cu alții. La fel și-n ceea ce privește IT-iștii. Nu pentru că sunteți voi geniali în timp ce vă faceți o muncă semi-repetitivă ați fost aleși, ci, de asemenea, pentru că sunteți mai ieftini decât alții. Iar ieftinătatea, între altele, se datorează subvenționării voastre de către fiecare român. Doar cine credeți voi că vă suportă neplata impozitelor? Și la fel și voi, muncitorilor cu excel-ul sau cu PowerPoint-ul. Nici voi nu excelați decât la capitolul ieftinătate.

Ceea ce-ar trebui să învățați voi nu este arta de a înghiți minciuna pe care ți-o spune șeful și de a o propaga mai departe pe scara ierarhică! Aici n-ați înțeles voi nimic. Dacă te vei comporta ca un ventilator de căcat, vei sfârși ca un inutil întrucât, mai devreme sau mai târziu, motorul ți se va gripa și nici naiba nu va sta pe gânduri când va fi cazul să te înlocuiască. Îmi povestea zilele trecute un prieten cum mai multe multinaționale de la noi, după ce-au analizat salariile care se plătesc, au decis să facă restructurări crâncene; au dat afară toți „moșii” de 40-45 de ani care ajunseseră să câștige decent și i-au înlocuit cu „tinerei frumoși și liberi” bucuroși să muncească pe sume derizorii, dar cu credința că planul de carieră pe care-l prezentau angajatorii erau solide, asigurându-le venituri substanțiale mai spre pensie. Vă dați seama cum se vor uita și ăștia când le va sosi sorocul să fie dați afară printr-o nouă „restructurare”? Amicul meu avea o cunoștință acolo care, rămasă fără job, se plângea că nu știe încotro s-o ia deoarece munca la „multinaționala sa” a însemnat de fapt o deprofesionalizare și că în afara câtorva exceluri nu are habar de nimic. Citiți cu atenție, dragii mei „performanți”: aceasta este oglinda voastră de peste câțiva ani!

I-ați ales liberi pe imbecilii care-au transformat trădarea de țară într-o virtute. Îi ascultați chiar dacă ceva vă spune că nu e tocmai în regulă și le ventilați căcatul cu speranța că „e de bine”. Ca bărbați, ca să „dați bine”, v-ați pizdificat, ca femei v-ați masculinizat până la nivelul horror. Există și extremele: bărbați care-și accentuează masculinitatea sau femei care-și hiper-cresc feminitatea până la nivelul hilar. Umflații cu steroizi care arată ca puii crescuți cu hormoni sau „muierile tunate” care-au ajuns adevărate paradoxuri ale gravitației: pur și simplu nu-ți dai seama cum de-și mențin echilibrul cu atâtea kile injectate în țâțe și buze.

Nu încercați să-mi spuneți că e OK cum sunteți voi și că eu sunt vreun înțepenit în vremuri. Nu vă chinuiți să-mi spuneți că adevărul e la voi, întrucât voi nici măcar nu aveți habar ce-i aia adevăr. Atât vă spun: aveți grijă că sunteți mai consumabili decât tonerul de la copiatoarele sau imprimantele pe care le folosiți. (…) Băgați-vă mințile-n cap și învățați cum să fiți pe picioarele voastre, nu slugi inutile de multinațională. Nu mai plângeți că n-aveți oportunități! Țara asta e o oportunitate în sine, doar că voi sunteți prea proști să înțelegeți ceea ce angajatorii voștri au înțeles de mult. Dacă vă aflați aiurea, lăsați bășinile care v-au trimis acolo! Nu câștigați nimic făcând pe servitorii în casele spaniolilor, nemților sau italienilor. Nu mai mergeți după fenta sparanghelului nemțesc. Deșteptați-vă, învățați cum funcționează afacerile ai căror sclavi sunteți și trăiți pe picioarele voastre!” mai scrie Dan Diaconu în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.