Select Page

20% dintre polițiști vor fi mobilizați pentru controale sub acoperire menite să ducă la identificarea și amendarea celor care nu respectă regulile anti-COVID, susțin surse guvernamentale citate de presa centrală. Mai mult- românii sunt îndemnați să-i pozeze și filmeze pe cei care nu se conformează întocmai acestor reguli!

Decizia a fost luată la nivel guvernamental pe motiv că anumite grupuri ar respecta regulile antiCOVID doar în prezența forțelor de ordine. Astfel, controalele vor fi efectuate de
polițiști în civil care vor aplica și amenzi. De asemenea, s-a luat decizia înființării unui telverde la care poate fi sesizată de către cetățeni nerespectarea măsurilor sanitare. În plus, reclamanții pot trimite și materiale foto/video necesare pentru aplicarea de amenzi, deschiderea de cercetări sau adoptarea altor măsuri sancționatorii.

Amenzile aplicate în România în perioada stării de urgență atrăseseră atenția și presei străine. BBC observa atunci că peste 200.000 de amenzi pentru abateri de la măsurile de distanțare socială s-au dat numai între 24 martie şi 19 aprilie, suma totală ajungând să echivaleze impozitului emis de companii într-o lună.