Select Page

„Guvernul Orban a dat liber la privatizarea activelor întreprinderilor de stat, alea care încă mai există și mai pot prezenta interes pentru “investitori” – portul Constanța, Aeroportul Otopeni, Tarom, Poșta romănă, Hidroelectrica, CFR Marfă/Călători…Ne-am întors în timp, în anii 90’ ai secolului 20, în plin capitalism de grotă, low road”, susține avocatul Gheorghe Piperea după adoptarea ordonanței de urgență pentru modificarea legii care interzicea vânzarea participațiilor statului la companiile românești timp de doi ani.

Citește și: „Siguranță națională, Virgil Popescu. Citește Codul Penal!”

„Odată cu achiziționarea pe 3 lei a activelor unor astfel de întreprinderi, vor curge și cele 4 sute de mii de concedieri de “bugetari” de care vorbea, anul trecut, în ianuarie, președintele camerei de comerț și industrie “româno”-germană (a se citi colonie germano-franceză). Pentru cei care nu știu – minunata CE consideră că, în cazul în care cumpărătorul își asumă obligația să mențină un anumit număr de salariați, e ajutor de stat interzis”, mai scrie Piperea pe pagina sa de facebook.

„Nu va fi nicio competiție între corporațiile germane, franceze, austriece, olandeze sau italiene potențial interesate. În acest domeniu nu există competiție.(…) Ambasadele și serviciile secrete ale statelor “partenere” ale coloniei România nu vor lăsa oportunități de acest gen la voia întâmplării.

Prețul obținut va fi o glumă și, oricum, va avea grijă Câțu să îi cheltuie cu cele mai psihedelice destinații. Iar dezvoltare economică – niet. Activele respective vor fi introduse în circuite de captivități și optimizări fiscale care vor duce încet, dar sigur, către faliment. Cum era sloganul acela vechi al liberalilor din perioada interbelică? Prin noi înșine, parcă? Dar sloganul SRI? Nu cumva Patria a priori?” se întreabă retoric Gheorghe Piperea în finalul postării.