„Aceasta NU este educație liberă. Este o reeducare forțată a tinerelor generații”, susțin cei de la Starea de Libertate, organizatori ai protestului anunțat pentru sâmbătă, în București. „Autoritățile nu au nicio justificare medicală ca să închidă educația în cuști de plexiglas și să impună măști copiilor, 5-6 ore pe zi. (…) Ne opunem ferm acestui program de alienare și traumatizare a copiilor, pe care noi îl numim: ȘCOALA ALTFEL – ÎN CUȘCĂ ȘI CU BOTNIȚĂ! Gata cu mascarada!” adaugă organizatorii, care vor cere la protestul din Piața Universității „anularea restricțiilor aberante și a educației online”.

„Sistemul vine cu acest clește: dacă nu vreți măști în școală, aveți o alternativă: vă prindem cu învățământul online… Singurul fel în care poți să lupți împotriva acestor autorități psihopate este ieșirea în stradă. Autoritățile stau la un pupitru, național sau internațional și spun: băi, ăștia când ies? Dacă nu ies, atunci mai strânge puțin șurubul. Dă-le 2 măști în loc de una, dă-le fier în loc de plexiglas, ia mai dă-le o vaccinare obligatorie, etc. Ca pe vite (…) Ceea ce negăm noi este dictatura, contestăm măsurile, adecvarea măsurilor care se iau. Drama care se face în jurul unei gripe, care este evident montată… Altceva mai bun, ce să faci? Să te conformezi? Să te mulțumești și să consimți la oportunism și la o viață de sclav? Să consimți la un nou comunism? NU, nu se poate așa ceva!”, explică activistul Pompiliu Diplan într-un interviu pentru R3media.

Proteste disipate împotriva măsurilor din școli au avut loc în întreaga țară în ultima săptămână, însă cel de sâmbătă, de la ora 16:00, se anunță unul de mari proporții. Organizatorii îi invită pe cei nemulțumiți în Piața Universității, însă atrag atenția că nu au nicio legătură cu alte manifestații anunțate sâmbătă în București.