Select Page

Poate nu ați aflat încă, domnule Fritz, dar timișorenilor, de care v-ați îndrăgostit declarativ și cărora vă agitați să le deveniți Primar, le repugnă cenzura și minciuna. Nu doar pentru că umblă vorba în urbe că ștergeți întrebările incomode de prin postări, ci mai ales fiindcă sunt aspecte asupra cărora nu ne-ați lămurit nici până în buza alegerilor, ar fi de bun simț minimal să răspundeți la unele întrebări. Așa că… vi le adresez, în speranța că printre frățiorii dumneavoastră despre care ne-ați vorbit, ați învățat, totuși, ce înseamnă „șapte ani d-acasă” și ne veți răspunde nouă, timișorenilor.

Ce calificare profesională aveți, domnule Fritz? CV-ul dumneavoastră nu lămurește deloc acest banal aspect. Care este ultimul dumneavoastră loc de muncă și ce anume făceați, în baza cerințelor din fișa postului?

Din același CV sar în ochi câteva „disconcordanțe” ce trebuie, de asemenea, lămurite. „Verzii” din Germania, partid din care ați sărit direct în barca USR, sunt o formațiune de centru-stânga, după un iscusit și foarte interesat exercițiu de migrație formală dinspre stânga, efectuat în a doua jumătate a existenței sale pe scena politică germană. De ce îl catalogați ca partid de centru în CV? Despre minciuna prin omisiune și despre păstrarea oficială a demnităților dobândite știm și noi…totuși, ce ați crezut că obțineți de la timișoreni spunându-le că ați lucrat pentru Președintele german Horst Kohler între 2016-2019, când acesta nu mai este președinte din 2010?

De ce ați considera că nu sunteți un „traseist” politic, dacă ați intrat în USR venind dintr-un alt partid (fie el și din Germania)? Prea puțini remarcă acest aspect simplu, iar colegii dumneavoastră din actualul partid au sărit ca arși când presa locală a remarcat numărul celor proveniți din alte formațiuni politice, scoși la bătălia electorală de USR în Timiș… Poate ne spuneți și câți „traseiști” are, de fapt, USR în Banat!

Găsiți că este normal ca cineva să aibă funcții oficiale într-un stat, fără a fi cetățean al acelui stat? Dacă ați cerut sau dobândit cetățenia română, vă rog să mă scuzați și să-mi spuneți doar când…

„Am asistat la îndepărtarea de spiritul USR ca Uniune în care oameni cu convingeri doctrinare diferite puteau coexista și colabora în interesul comunității și al țării. Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale și promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează de dreapta”, declara Raluca Amariei, fost vicepreşedinte USR, după demisia recentă din partid. La ce credeți că se referă când vorbește despre neo-marxismul USR și despre falsa auto-intitulare ca partid de dreapta?

De penultimă curiozitate: ați gestionat vreun buget, ați condus vreo firmă sau vreo instituție? Despre bugetul „donat de simpatizanți” ne puteți da ceva detalii, în virtutea principiului transparenței, sau ne lăsați pradă informațiilor din presă, potrivit cărora aveți în spate nuclee de capital profund interesate imobiliar? Ultima întrebare, cu voia dumneavoastră, e de la suflet la suflet: ați accepta o misiune onorifică de „ambasador” al Timișoarei dacă nu-i câștigați fotoliul de primar? Ce ați face pentru oraș dacă ați primi o asemenea investitură? Întreb știind că postura de simplu consilier în Primărie nu vă trebuie, iar cea de posibil candidat pentru alegerile parlamentare, în caz de eșec la locale, e vehiculată tot mai intens…