Select Page

„E timpul să facem dreptate pentru România!” erupe Declarația de la Țebea, lansată de Alianța pentru Unirea Românilor duminică, în timpul manifestărilor dedicate lui Avram Iancu. Tânăra formațiune politică propune un program în zece puncte prin care se vrea repunerea societății românești „pe fundamente drepte, sănătoase și sustenabile”. Redăm integral textul Declarației:

„Suntem Alianța pentru Unirea Românilor, cea mai nouă mișcare politică, singura născută cu adevărat din durerea poporului român. Având în vedere situația în care ne aflăm ca țară și ca popor, situație care nu mai necesită vreun comentariu sau descriere, pentru că o resimțim zi de zi, propunem ca obiective naționale urgente următoarele:

  1. Adoptarea unui proiect de țară clar, sustenabil, care să definească pe termen lung viitorul României ca națiune. Proiectul de Țară pe care îl susținem este APĂ, HRANĂ, ENERGIE – www.proiectdetara.ro
  2. Un stat de drept în care justiția să facă cu adevărat DREPTATE tuturor cetățenilor. Redeschiderea dosarelor marilor privatizări și a altor acțiuni prin care au fost înstrăinate resursele naturale ale țării. Introducerea de pârghii legislative și administrative pentru recuperarea prejudiciilor rezultate din fapte de corupție și confiscarea averilor ilicite.
  3. Renașterea satului românesc prin sprijinirea fermelor de familie, încurajarea asocierii în domeniul producției agricole, acordarea de credite fără dobândă pentru investiții în tehnologie și facilități fiscale pentru crearea de locuri de muncă în mediul rural. Finanțare de la stat și din fonduri europene pentru utilități (apă, canalizare) și servicii publice de calitate (creșă, grădiniță, dispensar) în fiecare comună din România.
  4. Oprirea tăierilor ilegale de păduri și a exportului de masă lemnoasă brută. Încurajarea producătorilor interni de mobilă și produse derivate din lemn.
  5. Finanțarea masivă și cu prioritate a Educației și Sănătății, care sunt vitale pentru existența, afirmarea și dezvoltarea poporului român.
  6. Luarea măsurilor necesare pentru ca serviciile de informații să înceteze oprimarea adversarilor politici ai Puterii și să nu se mai poată implica în viața politică. Rolul serviciilor de informații este să apere țara de amenințări interne și externe, nu să facă politică din umbră la ordinul mai marilor zilei.
  7. Reducerea drastică a birocrației, digitalizarea administrației publice și interconectarea bazelor de date ale instituțiilor de stat, astfel încât o firmă să se poată înființa on-line în 30 de minute, un cont bancar să fie deschis on-line în 10 minute, iar orice document ce trebuie emis de o autoritate de stat să poată fi procurat în timp real, on-line.
  8. Susținerea firmelor românești și încurajarea muncii în România, nu în afara ei, printr-un regim de taxare cât mai redus și prin asigurarea unor șanse egale pentru toți. Munca să fie stimulată, nu supra-reglementată și taxată excesiv. Micul producător și produsele sale trebuie sprijinite. Companiile străine care activează în România trebuie să aibă un sediu permanent pe teritoriul României și să plătească impozit pe profit aici.
  9. Toate funcțiile de demnitate publică eligibile (primar, consilier local sau județean, președinte de Consiliu Județean, deputat, senator și președinte de stat) vor fi limitate la două mandate de câte patru ani, pentru primenirea clasei politice și pentru a motiva noile generații să se implice în rezolvarea treburilor publice.
  10. Susținerea familiei și încurajarea natalității prin reducerea semnificativă, în mod progresiv, a taxării și impozitării pentru familiile cu copii. Instituirea unui program de credite avantajoase pentru achiziția de bunuri de folosință îndelungată, inclusiv locuință sau autoturism, pentru familiile cu peste 3 copii, inclusiv.

Considerăm aceste propuneri drept calea de urmat prin care România poate să se ÎNTREGEASCĂ, oferindu-le FIILOR și FIICELOR sale motive pentru a rămâne sau a se reîntoarce acasă, unde să prospere material și spiritual.

E timpul să repunem societatea românească pe fundamente drepte, sănătoase și sustenabile.

E timpul să facem DREPTATE PENTRU ROMÂNIA!

13 septembrie 2020”