Select Page

După un coşmar de cinci ani, exclus din viața politică și supus oprobriului public din cauza unei acuzații a DNA clasate recent din lipsă de probe, fostul lider PDL Ioan Oltean lansează acuzații  zguduitoare într-un interviu pentru QMagazine. El susține că DNA a avut misiunea de distrugere a clasei politice, a mediului de afaceri și a intelectualității autohtone.

„Eu nu am fost singurul persecutat politic. Dacă eram singurul, aș fi zis că a fost un incident. Justiția mai poate face erori neintenționate. Anii 2011-2015, chiar și 2016, au fost, însă, anii în care o clasă politică a fost distrusă. Astăzi nu o să mai vedeți în structura politică românească un om cu pregătire profesională solidă, realizată înainte de 1990. A fost, cu siguranță, o directivă stabilită de cineva anume, ca oamenii politici cu demnitate, capacitate intelectuală și profesională, patrioți și adevărați lideri, să fie distruși. Așa s-a întâmplat și în cazul meu. Eram unul dintre cei mai vechi parlamentari din România. Aveam 22 de ani în Parlamentul României când s-a cerut arestarea mea. Eram președintele unei organizații județene foarte bune. Nu aveau nicio posibilitate de a mă scoate în afara sferei politice decât construindu-mi un dosar și introducându-mă în categoria „penalilor”. Atunci am fost forțat să mă dau la o parte și să încerc să-mi apăr demnitatea în justiție”, afirmă Oltean, după ce acuzația că ar fi primit 600 000 de euro mită în curtea unei biserici din Chitila s-a năruit din lipsă de probe.

Distrugerea națională ar fi fost scopul punerii pe picioare a unui întreg sistem, care pe lângă politicieni viza oameni de afaceri români sau intelectuali de vârf: „Un sistem care a distrus organizat tot ce era valoros în România. Nu aș vrea să dezvolt, pentru că aceasta presupune o dezbatere cu argumente, dar, la o analiză simplă a unui om care a trăit asemenea evenimente și care cunoaște evoluția și componența Parlamentului, ştiu cum au dispărut oamenii valoroși din politică. Am văzut apoi cum dispar marii investitori români de pe piața privată. Am observat cum a dispărut elita intelectualității, profesori universitari și medici foarte buni. Există trei categorii, cele mai importante: clasa politică, oamenii de afaceri și intelectualii din celelalte domenii de activitate. Restul este o masă de manevră pe care poți să o manipulezi cum vrei”, spune Ioan Oltean, după coșmarul de cinci ani pus în aplicare în baza unui simplu denunț, ca în perioada stalinistă.