Select Page

Debutul anului școlar se apropie, numărul nedumeririlor crește și… întrebările cele mai de folos pentru deslușirea situației vin din partea părinților. Este și cazul unei petiții adresate Ministerului Educației de către o timișoreancă, președinte al unei asociații de părinți, ce remarcă printre carențe elemente de o simplitate izbitoare și solicită lămuriri și precizări din partea Ministerului.

„1. Transmiterea informatiei cu privire la tipul/urile de dezinfectant ce urmeaza a fi folosite in dezinfectarea atat a mainilor copiilor si a personalului ce interactioneaza cu acestia, cat si a suprafetelor la care copiii vor avea acces, mentionate la sectiunea 2 litera e (Monitorul Oficial nr.804 din 1 semtembrie 2020). In acest sens dorim sa stim cu exactitate NUMELE DEZINFECTANTULUI, CONTINUTUL/COMPOZITIA acestuia si AVIZUL acestora emis de Ministerul Sanatatii– Directia de Sanatate Publica”, scrie Lidia Laction în adresa înaintată Ministerului.

„2. Propunerea Ministerului Sanatatii cu privire la tipul de masca ce trebuie purtat de catre copii pe toata perioada in care acestia se vor afla in cadrul institutiei de invatamant. (…) 3. Solicitam in mod expres, dupa modelul implementat deja de Ministerul Sanatatii pentru medicii responsabili care au in grija pacientii din spital (atat cei care au contactat virusul cat si ceilalti), sa elaborati si un protocol de TESTARE A CADRELOR DIDACTICE cat si a intregului PERSONAL AUXILIAR din cadrul institutiei de invatamant, atat inantea inceperii scolii, cat si periodic (de exemplu 2 saptamani) pentru siguranta copiilor si celor ce interactioneaza cu acestia.

Solicitarea noastra are drept fundament inclusiv informatia aparuta in data de 6 septembrie 2020 in spatiul public potrivit careia 2.500 de profesori din Spania au fost depistati pozitiv la testul COVID”, se mai arată în petiția adresată Ministerului Educației de către timișoreancă.