Select Page

Liderul mondial al tenisului masculin primește o lecție usturătoare la US Open: Novak Djokovic a fost descalificat, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu mingea. Incidentul a avut loc în primul set al meciului cu Pablo Carreno Busta, după ce acesta reușise un break. Nole a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenţia de a viza pe cineva. „În concordanţă cu regulamentul turneului de Grand Slam, după acţiunea intenţionată de a trimite o minge periculos sau într-un mod nesăbuit în timp ce eşti pe teren sau de a trimite o minge într-un mod neglijent fără să ţii cont de consecinţe, arbitrul de la US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la ediţia 2020 a turneului”, se arată în comunicatul USTA (United States Tennis Association) emis după incident.

Numărul unu în tenisul mondial le mărturisea fanilor pe rețelele de socializare, după declararea pandemiei, că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie și că va fi pus în fața unei dileme greu de rezolvat dacă participarea la turnee va fi condiționată de vaccinare, aspect care naște acum întrebări printre suporteri. Campion al ediţiei trecute de la US Open, Novak Djokovic adunase pentru calificarea în optimi 180 de puncte şi 250.000 de dolari și va pierde tot în urma acestei decizii, plus o amendă de 20.000 de dolari, pentru că nu a mers la conferinţa de presă de după meci. De asemenea, campionul sârb avea de apărat 2000 de puncte la această ediţie a US Open, ca deţinător al trofeului, iar la finalul turneului va avea cu 2000 de puncte mai puţin în clasamentul ATP, explică Digisport.

Citește și: Nu mi-aș dori să fiu obligat să mă vaccinez pentru a putea călători!

„Întreaga situație m-a făcut să fiu foarte trist şi să simt un gol pe dinăuntru. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar organizatorii turneului mi-au transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit… În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu, să lucrez la această dezamăgire și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru dezvoltarea și evoluția mea ca jucător și ca persoană. Le cer scuze celor de la US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău”, a scris Nole pe reţelele sociale după descalificare.