Ungaria închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus. Ungurii care se întorc în ţară vor trebui să intre în carantină la domiciliu și vor putea ieşi numai după două teste negative la COVID-19, relatează agențiile internaționale de presă.

Măsurile vor fi în vigoare cel puţin o lună. “Numărul de infecţii a crescut… şi cele mai multe dintre acestea îşi au originea în străinătate (…) Ungurii care intră în ţară trebuie să-şi plătească ei testele, nu vor fi suportate de stat. Clasificarea epidemiologică a ţărilor a fost abolită – Ungaria este verde, toate celelalte ţări sunt acum pe roşu”, a declarat şeful de cabinet al lui Orban, potrivit Agerpres. Gergely Gulyas a precizat că sunt necesare restricţii pentru a permite reluarea şcolii săptămâna viitoare și pentru a proteja oamenii şi economia, detaliile și excepțiile măsurilor urmând a fi stabilite și anunțate până luni.

Ungaria a înregistrat vineri 132 de cazuri noi, cel mai ridicat bilanţ zilnic de la momentul de vârf al pandemiei. Ungaria a avut în total 5.511 cazuri de coronavirus, din care 614 decese, iar economia țării a scăzut cu 13,6% în al doilea trimestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul pandemiei.