Select Page

„Când credeai că nu mai poate scoate ceva mai “bun” decât “pepsiglasul”, doamna ministru a învățământului girează un formular de declarație pe proprie răspundere a părintelui care își trimite copilul la școală din care trebuie să rezulte că părintele își asumă răspunerea că respectivul copil e sănătos tun, sub pedeapsa penală pentru fals în declarații”, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

„Nu trimiterea greșită la vechiul cod penal, care nu mai este în vigoare, este problematică (asta poate fi faptă de funcționar prost și inadaptat, care a fost pus să inventeze o potențială pedeapsă pentru dizidenții față de mărețele planuri ministeriale). Chestiunile grave sunt condiționarea dreptului la educație de starea de sănătate aparentă a copiilor, șantajul pe față la adresa părinților, care vor fi nevoiți să rămână acasă cu copiii aparent infectați de orice și, în curând, să facă foamea din lipsă de loc de muncă, precum și ridicarea restricțiilor și limitărilor de drepturi și libertăți la rang de “nouă normalitate”, care nu mai păstrează nimic din caracterul lor temporar, chestie la care se referă art.53 din Constituție”, punctează avocatul.

Citește și: Declarație obligatorie pentru accesul la școală!

„Supunere stimați co-plătitori de taxe, impozite și contribuții: asta vi se cere. Durează doar un an-doi, câți sunt necesari pentru apariția vaccinului izbăvitor (care, ca orice vaccin anti-gripal, are eficiență de 60%). Dar numai dacă până atunci nu mai apare încă un virus cu ochi oblici, de prin China. Sau vreo ciumă bubonică. (…) Declarația pe proprie răspundere o veți da și când vor exista simptome vizibile, dar și când copiii vor fi asimptomatici (notă: tre’ să își facă toată lumea acasă stocuri de termometre, termoscanere, nurofen, paracetamol, remdesevir etc., tot ce trebuie pentru ca în fiecare zi copiii să poată fi trimiși “sănătoși” la școală). Răspunderea intervine și când în trei zile de frig afară apar simptome la școală, și când copilul este testat pozitiv asimptomatic. Nu scăpați, oricum ați da-o”, susține avocatul Gheorghe Piperea.