Select Page

Controalele începute la Ocolul Silvic Gurghiu din județul Mureș sunt blocate de patru zile de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, relatează Recorder.ro. Regia Națională a Pădurilor- Romsilva a detașat 30 de oameni din țară să verifice ilegalitățile de pe Valea Gurghiului, după o investigație a publicației care arăta cum se fură lemn dintr-o pădure de stat aflată într-o arie protejată.

Potrivit Recorder, firmele de exploatare scot ilegal lemn din codru prin „Metoda Răriturii”: primesc autorizații să exploateze arbori subțiri și de proastă calitate, care trebuie extrași din pădure ca parte a procesului de îngrijire, dar se folosesc de acte pentru a fura arbori groși, tăiați fără drept.

Citește și: Masacrul pădurilor a continuat în 2019

Specialiștii ajunși în teren, la ocolul silvic mureșean, au fost lăsați fără instrumentele cu care să efectueze controlul (ciocanele silvice pentagonale) pentru că nu au mai primit o aprobare de la ministrul Mediului, Costel Alexe. Oamenii ar fi trebuit să ia la pas fiecare din cele 15.000 de hectare de pădure administrate de Ocolul Silvic Gurghiu și să constate toate ilegalitățile din teren. Articolul poate fi citit integral AICI.