Conducerea Televiziunii Române se apără printr-un comunicat, susținând că situația deplorabilă „nu este a actualului PDG”, iar argumentele celor cinci membri ai Consiliului de Administrație care cer Parlamentului revocarea Doinei Gradea din functia de presedinte director general „nu stau in picioare”. Monica Ghiurco, reprezentant al salariaților în Consiliul de Administrație al televiziunii publice, a lansat un drept la replică devastator, imediat după comunicatul care îi ia apărarea Doinei Gradea.

„Stimată doamnă Doina Gradea, ca să ne lămurim o dată pentru totdeauna și să nu mai fiți nevoită, atunci când sunteți trasă la răspundere, să faceți aluzii de genul: “scandaluri în interes propriu” și “neîmplinirile unora, ale căror visuri sunt bântuite de ocuparea fotoliului de Președinte Director General”, vă răspund aici, nu am nimic de ascuns.
Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați și nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenții de manager.
Da, vreau sa conduc televiziunea în folosul publicului și al profesioniștilor din TVR, nu pentru para-ndărăt!
Da, vreau să conduc televiziunea ca să le asigur oamenilor condiții optime de muncă, salarii corecte, să le protejez sănătatea și dreptul la muncă, nu să mă laud cu profit din banii cu care ați fi putut măcar să scoateți mucegaiul din pereții spațiilor insalubre în care sunt nevoiți să muncească, să curățați sistemul de ventilație care le pune sănătatea în pericol, sau chiar să finanțați programe, campanii de interes public și multe altele. Dacă v-ar fi păsat. Sau măcar să fi pus în aplicare deciziile CA și mă refer aici la ”Planul de Acţiune în vederea fundamentării şi elaborării unei noi strategii a televiziunii publice”, decis prin Hotărârea Consiliului de Administrație din ședința extraordinară a CA din 9 octombrie 2018 (cu precizarea că implementarea se va face în termen de 6 luni). Acest CA nu v-a fost ostil, așa cum încercați să vă apărați. Nicidecum, ba chiar v-a susținut, până când am înțeles că, de fapt, puțin vă pasă de redresarea TVR! Pentru că nu ați aplicat nimic din acest Plan!
Da, vreau să conduc TVR pentru publicul care are dreptul să beneficieze de un serviciu public la standarde internaționale. Mai ales în asemenea vremuri grele.
Eu nu aș conduce cu oameni care îi consideră pe subalterni niște expirați profesional. Nu mi-aș hărțui proprii salariați prin exercițiul abuziv al drepturilor procesuale.
Da, doamnă, vreau, pentru că pot și știu. Spre deosebire de dumneavoastră, ale mele diplome și atestate de studii sunt publice. Ale dumneavoastră unde sunt? Vă provoc să le publicați, ca să știm cu cine stăm de vorbă de fapt. Pentru că asistent manager al unui patron de presă nu înseamnă manager, doamnă! Cu atât mai mult cu cât ați fost recomandată și susținută să conduceți o instituție publică, de un politician corupt, iar dumneavoastră ați înțeles că puteți merge la cumpărături, pe bani publici, fără nicio opreliște. Am o veste proastă: chiar trebuie să dați socoteală pentru fiecare leu.

A, și mai am o calitate care vă lipsește: sunt cinstită, doamnă! Și nu mint. Nu datorez nimic nimănui, decât lui Dumnezeu și părinților mei. Niciunui partid, niciunui politician, niciunui serviciu sau grup de interese ilegitime. Nu știu dumneavoastră…

De ce vă spun toate astea? Ca să nu mai repetați ca un patefon stricat că reproșurile pe care vi le fac sunt din cauză că vreau să vă iau locul. Sunt convinsă că orice aș spune, ori da, ori nu, tot asta ați crede.

Și încă ceva, nu vă mai considerați ”TVR”! Dumneavoastră nu sunteți TVR”, susține Monica Ghiurco.

Reprezentanții salariaților în Consiliul de Administratie, Monica Ghiurco și Karen Sebesi, reprezentantul Partidului National Liberal, Cristian Petcu, reprezentantul USR, Dan Lazea, și reprezentantul PSD, Sorin Ilieșiu au cerut la începutul lui iulie, printr-o scrisoare deschisă, demisia Doinei Gradea din funcția de președinte – director general al TVR. Aceștia condamnă practicile utilizate în mandatul său și situația deplorabilă în care a ajuns instituția ce „nu-și mai îndeplinește misiunea publică”.