Select Page

Banca Transilvania ia fața OTP și Intesa și se află la un singur pas de achiziționarea Garanti Bank, anunță Economica.net. Singura bancă din țară cu capital semnificativ autohton privat este lider în sistemul bancar, după ce a a mai achiziționat Volksbank și Bancpost.

BT avea la sfârșitul lui 2019 active de 87,7 miliarde de lei și o cotă de 17,72% din piață. Garanti Bank România ocupa, tot atunci, locul 10 în topul băncilor din România, cu active de 10,8 miliarde de lei și o cotă de piață de 2,19%.

În poziția de favoriți pentru cumpărarea Garanti erau ungurii de la OTP, care depuseseră oferte concrete încă din ianuarie. Garanti Bank are una dintre cele mai importante prezențe pe segmentul cardurilor de credit și pe cel al cardurilor de cumpărături din România.

Practic, dacă operațiunea se încheie cu succes, Banca Transilvania se va apropia de o cotă de 20% din piață, după active.  Potrivit raportului anual al BNR, cealaltă bancă românească, CEC, ocupa la sfârșitul lui 2019 locul șapte în piață, cu o cotă de 6,64%, după ce a înregistrat o creștere de 0,14% a activelor de-a lungul anului trecut.