Select Page

„Cluburile trebuie susținute. Trebuie să producem jucători pentru echipa națională, să facem pentru România. Eu așa gândesc. Pentru mine, România este cea mai importantă, chiar dacă dincolo de asta, fiecare are interesul lui”, a spus Gică Hagi după partida câștigată de Viitorul în fața Chindiei Târgoviște. Celebrul nostru fotbalist se uită cu amărăciune la faptul că nu doar statele occidentale ne-au depășit clar, ci inclusiv țările vecine stau mult mai bine din punct de vedere al finanțelor în fotbal. „M-am dus la prim-ministru și i-am zis că statul trebuie să ajute toate centrele de copii și juniori. Că ele produc fotbaliști. Trebuie să lucrezi pentru România. Când e vorba de echipe de seniori, trebuie să cultivi un brand. Să vină sponsori de la multinaționale. S-ar aduna mulți bani. În toate țările civilizate, inclusiv în Spania, Germania, America, se întâmplă asta. Noi de ce nu facem?” punctează Hagi, potrivit Digi24.

Recunoscut pentru faptul că spune fără menajamente tot ceea ce gândește, Gică Hagi va rămâne în memoria poporului român și pentru câteva răbufniri pe cât de dureroase, pe atât de pline de rost. „România nu mai există. În România există doar certurile de azi pe mâine. Ne băgăm ceva, una în alta, altuia. Ne zicem una de alta şi uităm de valori. Uităm ce înseamnă să produci şi să mergem să ne luptăm cu cei de afară. Nu mai avem mândrie! Cine ne-a adus pe noi aici? Că pe vremea mea ne luptam cu Europa! Cine ne-a adus, asta este întrebarea lui Hagi?(…) Sunt doar trei-patru stadioane renovate. De ce, că au trecut 30 de ani? E greu în ditamai oraşul să renovezi un stadion? Nu avem 10-15 milioane? Fiecare primărie e obligată să facă asta. Dar de ce ăia de la Ploieşti au putut? 17 milioane de euro… nu trebuie să ceri aprobare la Bucureşti. Este decizie internă până în 17 milioane. De ce nu s-au făcut stadioane?”, declara Hagi anul trecut, deși ar fi avut motive de bucurie, după meciul câștigat la București cu 2-1 în fața celor de la FCSB.

Nu a fost singura dată când marele fotbalist român a izbucnit cu astfel de declarații-revoltă. În vara lui 2018, Hagi se întreba de ce s-a făcut Revoluția: „Asta este întrebarea mea. Dacă suntem mai slabi, dacă nu mai câștigăm, dacă nu mai suntem puternici, de ce s-a făcut? Oare nu a fost dezbinare, oare nu ne-a separat? Eu și colegii am jucat pentru țara noastră, am fost puternici și respectați. Acum de ce nu se mai poate? Nu acesta trebuie să fie subiectul, decât să ne certăm toată ziua? Eu sunt mai mic, tu ești mai mare, eu am ochelari, tu nu ai, de ce ai cămașă albastră, asta auzim. Nu, ar trebui să mergem pe lucruri concrete. Să facem! Și suntem cu toții de vină. Iar cei mari, care ne conduc, trebuie să aibă grijă. Pentru ce au trecut aproape trei decenii? De ce a fost Revoluția? Să fim mai săraci, să cerșim cu toții? Nu cred că de asta! Sunt vorbe mari, dar mândria și orgoliul meu nu pot să dispară niciodată. Sunt român! Am avut asta mereu în mine și m-am luptat ca României să-i fie bine, pe plan internațional, să le arăt că noi suntem mai buni decât ei.”