Select Page

Nouă români din zece (87%) consideră că guvernul ar trebui să susțină mai mult firmele cu capital românesc în această perioadă, pentru a depăși cât mai repede efectele măsurilor luate din cauza pandemiei și a menține locurile de muncă, relatează Stiripesurse.ro. Potrivit aceluiași sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, aproape 85% sunt de părere că în contextul actual ar trebui cumpărate în primul rând produse românești, în sprijinul afacerilor locale.

Citește și: „Eu plătesc într-un an cât fermierul respectiv în opt”

Din acest motiv, mai mult de jumătate dintre cei care au răspuns sondajului spun că, de la izbucnirea pandemiei, cumpără mai ales produse românești. Schimbarea de comportament în rândul românilor vine în contextul în care aproape 54% consideră că firmele cu capital românesc au fost mai afectate de efectele pandemiei decât firmele străine.

Citește și: „A tăiat tot, ca să nu mai poată folosi cineva vreun utilaj”

În privința evoluției din perioada următoare a companiei pentru care lucrează, doar 40% se așteaptă la o revenire după perioada dificilă din primul semestru. 12% se tem că situația companiei va continua să se deterioreze, 10% mizează pe stagnare, iar pentru mai mult de 20% dintre angajați perspectivele rămân incerte, acestora fiindu-le foarte greu să aprecieze ce se va întâmpla cu angajatorul și care va fi situația lor profesională până la finalul anului. Sondajul Bestjobs a fost efectuat în perioada 5 – 20 iulie 2020, pe un eșantion de 1.024 de persoane.