Select Page

„Una dintre cele mai tâmpite realități din “sociologia minciunii”, cu care ne confruntăm azi, este următoarea: 1. Teoriile conspirației sunt susținute de proști. 2. Teoriile conspirației sunt combătute de deștepți…cum să existe oameni răi care conspiră!? Înseamnă că ai sindromul lumii rele”, scrie Liviu Mihaiu într-un editorial pentru guerillaradio.ro.

„Știți de câte ori s-a rostit teroare și terorism înaintea invaziei din Irak, care s-a dovedit ca fiind “false flag”!? De câteva mii de ori pe minut.

Poate nu degeaba se spune că această concepție a “teoriei conspirației” a fost introdusă prin metode specifice de către CIA în universitățile americane pentru a-și acoperi istoric sumedenia de lovituri de stat și intervenții interne și negări ale misterelor de presă. Pentru că autorii conspirațiilor sunt servicile secrete, și, in general, societățile secrete.

La noi, ultima teorie a conspirației, prezentă înaintea COVID19, a fost “statul paralel” sau “poliția politică”, cum o numesc europenii, sau deep state-ul, cum îl numesc americanii. Cei mai onorabili cetățeni ai României, intelectualii, au râs isteric de ea, căzând în cea mai lejeră capcană posbilă: invalidarea etică și ideologică a sursei.

Uitați-vă puțin la cum este privit Julian Assange de către opinia publică intelectuală românească: “un trădător care folosește rușilor, cei mai mari dușmani ai noștri”.

Am o veste bună. De cele mai multe ori toți au dreptate. Cum e și cazul pandemiei. Este pandemia o conjunctură pentru a instala, după epoca antiterorismului mondial, o altfel de supraveghere mondială!? Da.

Există acest covid 19? Evident că DA. Este el scăpat accidental!? Încă nu știm, dar există o probabilitate mare că Da, din moment ce OMSeul ne tot anunță, odată la doi ani, că ne paște acest imens pericol. Deci, cine are dreptate!? (…) am o veste proastă pentru deștepți: Conspirațiile există! Că de ele se agață compulsiv toți psihopații din lume care cred că pământul este plat sau cum că pe lună nu a fost nimeni, este o certitudine.

Dar la fel de cert și îngrijorător este că deștepții sunt cei mai mari complici prin negare compulsivă a oricărui complot din lumea asta. Din motive de confort psihologic. Din vanitatea de a nu crede despre el însuși că face parte dintr-un joc despre care nu-l întreabă nimeni nimic”, punctează Liviu Mihaiu în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.