Select Page

Semnale cât se poate de clare dinspre partidele mai nou aruncate pe scena politică: Cosette Chichirău anunță că Alianţa USR-PLUS vrea din electoratul „care s-a dus către preşedintele Klaus Iohannis” şi din cel al PNL, în timp ce vicele Adrian Țuțuianu spune că Pro România vrea scoruri mari în județele cu electorat tradițional PSD-ist.

„Nu mai putem face vreo diferenţă între PNL şi PSD. Oricum ideologic nu ştiam dacă mai sunt diferenţe, dar acum vedem că nu există diferenţe în privinţa comportamentului faţă de cetăţeni (…) USR-PLUS îşi va recupera electoratul de la europarlamentare care s-a dus către preşedintele Klaus Iohannis, apoi vom recupera din electoratul PNL dezamăgit de PSD-izarea partidului“, susține Cosette Chichirău, lider al USR Iași și deputat, potrivit News.ro. Anunțul vine la doar câteva zile după demisia răsunătoare a Ralucăi Amariei, vicepreședinte al formațiunii, care acuză USR de neomarxism „chiar dacă se autointitulează de dreapta” și pe fondul candidaturii lui Dominic Fritz la primăria Timișoarei, „importat” de USR direct din spectrul de „stânga” al politicii germane.

Citește și: Putem să învingem din nou comunismul? 

Pe de altă parte, vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu susține  că Pro România vrea să joace un rol foarte important „în echilibrele de putere pentru perioada 2020- 2024″ și are ca obiectiv la alegeri obţinerea a peste 50 de locuri în Parlament. „Ce ne-am propus noi la aceste alegeri? Să consolidăm statutul Pro România ca partid de centru-stânga, să facem un scor cu două cifre, adică peste 10%, undeva la 12-15%, iar în judeţe precum Botoşani sau Dâmboviţa ne propunem ca scorul nostru să fie undeva la 15-17 spre 20%, cu intenţii foarte precise de a câştiga, dacă se poate, cât mai multe primării, cât mai mulţi consilieri locali şi judeţeni şi, de ce nu, să câştigăm preşedinţiile consiliilor judeţene şi a primăriilor municipiilor reşedinţă de judeţ”, spune vicepreședintele formațiunii fostului premier PSD-ist Victor Ponta, potrivit Stiripesurse.