Select Page

„Cine ia banii copiilor si pensionarilor si îi dă la multinationale pentru a distruge piața muncii din România si a lasa angajatii actuali cu pensii diminuate in viitor, nu numai ca nu are ce căuta in functii de decizie, dar va răspunde pentru sfidarea celor 9 milioane de persoane de care isi bate joc”, scrie economistul Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

„Se pregătește o ordonanță prin care statul va finanța acel kurzarbeit care va lasa la dispoziția angajatorilor dreptul de a dispune dupa bunul plac de angajati, iar statul le va plati o parte din salariu, imprumutandu-se de acesti bani.

Ce este hilar la acest proiect este ca se doreste introducerea unui indicator care prevede scaderea cifrei de afaceri cu doar 10% fata de anul precedent, in timp ce, de exemplu, pentru accesul la finantarea de business antreprenorii au trebuit sa demonstreze o scădere cu 25% a cifrei de afaceri.

Un act normativ care favorizeaza angajatorii straini pe care nimeni nu-i intreaba unde sunt randamentele trecute. Crestere deficit public cu 0,5 puncte procentuale, pe datorie, datorie pe care o vor plati copiii carora cineva nu doreste sa le crească alocatia.

Citește și: Îndatorarea populației-sursă de exportat miliarde
Guvernati pentru oameni. Si mai ales pentru viitorul lor! De ce nu conditionati masura de mentinerea angajatului inca 12 luni ulterior? De ce nu conditionati masura de cresterea salariului minim cu 25%?

Căci asta doresc investitorii străini din Romania care comanda acest tip de act normativ: Sa le finantati 41,5% din salariul minim pe care il dau angajatului sau sa le finantati 75% din ceea ce nu dau ei angajatilor in cazul masurii de kurzarbeit. Impozite platesc si ei?” întreabă retoric economistul în încheierea postării.