Select Page

Alianța pentru Unirea Românilor este prima formațiune politică de la noi care salută victoria obținută de Andrzej Duda în turul doi al alegerilor prezidențiale din Polonia. Singurii care recurg la acest gest până acum, oficialii A.U.R. nu se feresc de comparații în comunicatul publicat după victoria Președintelui polonez, comunicat pe care îl redăm integral:

„ Felicitări conservatorilor polonezi!

Andrzej Duda, președintele în funcție al Poloniei, susținut de partidul conservator Lege și Dreptate, a câștigat un nou mandat în fruntea statului polonez, în urma turului II al alegerilor prezidențiale desfășurat ieri. În campania sa electorală Duda a susținut ferm și fără echivoc valorile creștine, opțiunea pro-familie, patriotismul și alianța cu S.U.A.

Duda a declarat că se va opune introducerii ideologiei de gen și a propagandei LGBT în școlile din Polonia. Altfel spus, Andrzej Duda a promovat un mesaj centrat pe normalitate. Totuși, câtă diferență între normalitatea lui Duda și „normalitatea” lui Klaus Johannis care a respins legea prin care se interzicea promovarea ideologiei de gen în școlile din România și susține activ lobby-ul LGBT în societatea românească.

Felicităm poporul polonez pentru opțiunea lui pro-normalitate și pro-atlantică! Pentru România, Polonia este un aliat foarte important în arhitectura de securitate a regiunii și un model de urmat în ce privește dezvoltarea economică și promovarea cu demnitate a interesului național în cadrul instituțiilor europene.”