Select Page

Discurs istoric al Președintelui de Ziua Națională a Statelor Unite– Donald Trump a denunțat „revoluția culturală de stânga”, ce a lansat un „atac radical” asupra democrației americane, titrează presa americană. Discursul adresat națiunii de la Muntele Rushmore, unde sunt înfățișați patru președinți-simbol ai SUA (George Washington, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson și Teddy Roosevelt) vine după săptămâni de proteste și valuri de violențe consumate sub pretextul anti-rasismului.

„Țara noastră se confruntă că o campanie nemiloasă pentru ștergerea istoriei noastre, defăimarea eroilor noștri, ștergerea valorilor și îndoctrinarea copiilor. Gloatele furioase încearcă să dărâme statuile fondatorilor noștri, să spurce cele mai sacre monumente și să dezlănțuie un val de crime și violențe în orașele americane.(…) Acest atac la magnifica noastră libertate trebuie oprit și va fi oprit foarte rapid. În școlile noastre, în redacțiile noastre, chiar și în sălile de ședință din corporațiile noastre, există un fascism de extremă stânga care cere supunere totală. Dacă nu îi vorbești limba, nu îi execuți ritualurile, nu îi reciți textele și respecți poruncile, atunci vei fi cenzurat, exilat, trecut pe lista neagră, persecutat și pedepsit. Revoluția culturală de stânga este concepută pentru a răsturna Revoluția Americană”, a spus Președintele.

Donald Trump a anunțat și un nou decret prezidențial prin care va crea o „Grădină Națională a Eroilor Americani”, un imens parc în care vor fi expuse statuile „celor mai mari americani care au trăit vreodată”.