Select Page

Aproape 335 000 de români cu credite au depus solicitări de amânare a ratelor în cele trei luni de la debutul pandemiei, în timp ce numărul cererilor depuse de companii aproape că s-a dublat în ultima lună, lansând un semnal deloc îmbucurător dinspre economie.

„Clienţii persoane juridice au depus aproape 28.000 de solicitări de suspendare a obligaţiilor de plată lunare din contractele de credit. Aproximativ un sfert din companiile cu credite bancare au solicitat suspendarea obligaţiilor de plată lunare. Clienţii au mai avut încă o lună la dispoziţie pentru depunerea cererilor, având în vedere că termenul iniţial de depunere a solicitărilor în baza OUG 37/2020 a fost extins până la data de 15 iunie 2020“, a declarat Gabriela Folcuţ, director executiv al Asociaţiei Române a Băncilor pentru ZF.

Citește și: Trei luni până la șoc- criza nu se manifestă dintr-o dată

90% din cele peste 360.000 de solicitări de amânare a plăţilor primite de la clienţi au fost deja soluționate de bănci. Iniţial, clienţii au avut posibilitatea să ceară amânarea ratelor la credite până la jumătatea lunii mai, însă termenul a fost prelungit de guvern.