Select Page

Liberalii au contestat la CCR legea care blochează pentru doi ani vânzarea companiilor românești și suspendă privatizările. Anunțul a fost făcut de liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Florin Roman, în opinia căruia legea ar fi doar „o manipulare naționalistă pesedistă”. Curtea Constituțională urmează să se pronunțe pe 14 iulie.

„E de un populism foarte ieftin (…) în Constituție și în lege se spune clar că guvernul face politica economică a țării. Guvernul deține participațiile la companiile din economia românească și guvernul decide dacă listează participații, dacă vinde sau nu(…) Dacă i-ar fi preocupat cu ceva ar fi văzut că din 1999, de la apariția legii privatizării, statul nu are nicio pârghie de a interveni, de a cumpăra participații. E interzis”, declarase anterior Virgil Popescu, Ministrul Economiei, la Digi 24.

Citește și: Se pregătește un matrapazlâc- operațiunea CEC

În ultima vreme, circulă informația că Guvernul ar intenționa să înstrăineze CEC, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz sau Poșta Română. Parlamentul României a adoptat pe 10 iunie „Legea privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică”, prin care vânzarea acțiunilor deținute de stat la companii și societăți naționale, la bănci sau la orice altă societate va fi interzisă pentru o perioadă de 2 ani. Legea suspendă  inclusiv operațiunile deja începute pentru vânzarea participațiilor deținute de stat.