Select Page

Atac fără precedent la adresa USR, venit din partea Alianței pentru Unirea Românilor:„Acest partid care se declară ca fiind de „centru-dreapta modern” este de fapt o sectă comunistă care lucrează intens, stahanovist, la instaurarea Epocii de Aur 2.0. Impostura este maximă”, susțin liderii tinerei formațiuni politice. „Acest partid se manifestă tot mai des ca o grupare maoistă care urmărește să declanșeze o nouă revoluție culturală. USR, ca orice alt partid iliberal și totalitar urmărește formatarea tuturor indivizilor după un calapod unic, cel dezirabil ideologic din perspectiva lor. Orice altă moralitate decât cea materialist atee altoită cu activism LGBTQ+ trebuie eliminată. Individul autonom, care gândește și se exprimă liber este periculos, căci poate adopta valori și credințe diferite de cea unică”, se arată într-un comunicat al A.U.R.

„Bine ați venit în Minunata lume nouă”!

„Pentru USR, părinții sunt dușmanii copilului, copiii nu sunt ai părinților lor, ci ai statului, iar restrângerea libertății indivizilor este necesară pentru a realiza paradisul terestru. Bine ați venit în Minunata lume nouă pe care tovarășii din USR se străduiesc din răsputeri să o construiască și să o impună cu puterea coercitivă a statului tuturor românilor.

Promotorii legii educației sexuale sunt nemulțumiți că varianta adoptată de Parlament prevede ca această „materie” destinată îndoctrinării copiilor noștri cu ideologie de gen și alte teorii promovate de activiștii LGBTQ+ să nu poată fi predată decât cu acordul părinților. Pentru a îi împiedica pe părinți să aibă un cuvânt de spus cu privire la educația morală a copiilor lor, așa cum se dorește a fi făcută prin intermediul sistemului de învățământ, USR a solicitat președintelui Klaus Johannis să nu promulge legea.

Pentru USR, reproducerea culturală prin transmiterea de la o generație la alta a valorilor și ideilor celor care nu împărtășesc noua ideologie unică trebuie suprimată. Generațiile mai mature sunt în oarecare măsură vaccinate la comunism sau au idei „greșite” precum credința în Dumnezeu, iar reeducarea lor este mult prea costisitoare, căci e nevoie de lagăre și închisori. În schimb, îndoctrinarea minților tinere are mult mai multe șanse de reușită. Acesta este motivul pentru care acțiunea tovarășilor de la USR, reprezentanți ai Internaționalei LGBTQ+, se concentrează asupra copiilor. Ei trebuie luați de sub tutela părinților și reeducați în spiritul marilor idei „progresiste”. Astăzi, lumina nu mai vine de la Răsărit, ca în anii 50 ai sec. XX, ci de la OMS și ONG-urile care promovează educația pentru perversitate.

USR pornește de la premisa că ești prost, că nu îți cunoști interesul, că nu știi ce este cu adevărat bine, că îți folosești greșit libertatea și că ești incapabil să iei decizii bune pentru tine și copii tăi. Pe de altă parte statul, consiliat de tot felul de experți „luminați”, știe perfect ce ai nevoie. Statul care nu a fost capabil să facă măcar câte o toaletă în fiecare școală din România este cel mai în măsură să-ți educe copilul cu privire la noua moralitate globală. Crede cineva acest basm? Așa cum există indivizi care se cred Napoleon sau bărbați care se cred femei, iată că avem un întreg partid de neo-comuniști care susțin că sunt de dreapta”, punctează liderii Alianței pentru Unirea Românilor.

Doctrina lui „peste 90%” 

„Referendumul privind poziţionarea doctrinară a USR s-a încheiat astăzi cu o majoritate semnificativă a votanţilor în favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta”, anunțau la începutul lui februarie conducătorii partidului.  Tranșant, ca în vremurile de odinioară:  91,25% din voturi. Și ușor caraghios: auto-definirea venea după ce partidul pozase în formațiune de dreapta și intrase în Parlamentul României și cel European, rostogolind o agendă de inspirație globalist-stângistă.

Cum clarificările doctrinare se fac mai degrabă prin analiza faptelor decât prin auto-proclamări, să aruncăm o privire la un „import” edificator, dar prea puțin tălmăcit: Dominic Samuel Fritz, scos de USR din rândurile Verzilor germani și aruncat direct în bătălia pentru primăria Timișoarei.

Lumina de la Timișoara a „împăratului” verde-roș 

Simpaticul cetățean german, proiectat abil în percepția timișorenilor printr-o siropoasă poveste despre dragostea pentru oraș și spiritul acestuia, dobândită în timp ce făcea voluntariat și punea pe roate un proiect „Gospel” în urbe, a învățat aproape perfect limba română fără să aibă urmă de strămoș de pe la noi. „Din 2016-2019, am fost șeful de cabinet al fostului Președinte Köhler, rol în care am fost responsabil pentru planificarea strategică a activităților fostului președinte, conducerea echipei sale, comunicare politică și colaborarea cu diverse instituții naționale și internaționale”, scrie Fritz în CV-ul său. Acolo unde trece și perioada 2009-2019, zece ani în care a fost membru în Partidul Verzilor din Germania, înainte de a fi direct transferat în tabăra USR.

În urmă cu 40 de ani, la Karlsruhe, se strânseseră la un loc radicali de stânga, ecologiști, postmarxiști, liberali de stânga, pacifiști și feministe înverșunate: așa s-a născut Partidul Verzilor. Se instalează la stânga eșicherului politic german și crește sub bagheta avocatului de stânga Otto Schily. Cu Joschka Fischer în frunte, care luase parte la luptele violente de stradă ale Frankfurtului de la finele anilor 1960, „Die Grünen” ajung la putere în 1998 și guvernează alături de social-democraţii din SPD vreme de şapte ani.

Sub umbrela „ecologismului”, verzii propagă politici pro-migrație, pro-globalizare sau în favoarea minorităților sexuale și afișează o viziune liberală asupra economiei, în timp ce devorează bazinul electoral al stângii. „Ei nu mai sunt demult un partid mic de stânga. Ei își caută norocul la centrul eșichierului politic, vor să moștenească electoratul FDP, formațiunea liberală căzută în dizgrație… trebuie ca Partidul Verzilor să revină acolo unde aparține și unde este tot mai mare nevoie de o opțiune rezonabilă: la stânga”, scria jurnalista germană Bettina Marx în 2014, când formațiunea jongla cu postura de jucător politic de centru-stânga. Un joc al ultimilor ani cu destulă priză la electoratul german: Verzii au obținut 20,5% la ultimele alegeri pentru Parlamentul European.

Citește și: Trei decenii de înfrângeri: Proclamația de la Timișoara

Dacă mai există veo urmă de îndoială, subliniem: e un joc din care simbolul anti-comunist românesc Timișoara se trezește în postură de victimă experimentală, care strigă după ajutor, în timp ce demonstrează fără voia sa cine sunt neo-comuniștii!