Select Page

Prelungirea stării de alertă, anunțată de președintele Klaus Iohannis, se va ciocni în Parlament de refuzul unei majorități, reiese din declarațiile făcute la cald.

„Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nici o testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nici o dovadă științifică. Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a anunțat la Digi24 senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

„Preşedintele ne prosteşte în faţă….Prelungirea stării de alertă nu se mai justifică, nu avem focare de infecţie decât într-o mică parte a ţării. Se poate menţine starea de alertă la nivel judeţean sau de localități. Nici eu și nici parlamentarii ALDE nu vom vota prelungirea stării de alertă”, a declarat liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3, după anunțul lui Klaus Iohannis.

USR pune condiții pentru a vota starea de alertă. Preşedintele formațiunii, Dan Barna, a declarat că „la nivel naţional, în momentul de faţă, pe datele curente, nu par să existe temeiuri” pentru prelungirea stării de alertă, potrivit Stiripesurse. Decizia de prelungire sau nu a stării de alertă „depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta în susţinerea unei eventuale solicitări”, a mai spus liderul USR. Este de așteptat ca parlamentarii liberali să voteze în favoarea deciziei propriului guvern de a prelungi starea de alertă.

În anunțul de marți al președintelui Klaus Iohannis s-a strecurat și o formulare cel puțin bizară: „Gândiți-vă că sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent – distanțarea, portul măștii în interior – extrem de important, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari, aceste lucruri trebuie să înțelegem că vor rămâne în continuare”. Chiar e de gândit asupra a ce o fi însemnând „continuate aproape cu caracter permanent”!