Select Page

Premierul Ludovic Orban se declară susținător al vaccinării și comite chiar un furibund și defăimător atac la adresa celor care se opun vaccinării obligatorii. Coincidență sau nu, se întâmplă exact în contextul în care judecătorii CCR au decis în unanimitate că ordonanța prin care guvernul Orban punea la cale privatizarea sănătății este neconstituțională!

„Poziţia mea e clară: sunt un susţinător al vaccinului. Aici, în schimb, ar trebui să fim şi noi mai pro-activi, să derulăm campanii în care să contracarăm toate absurdităţile şi toate aberaţiile pe care le-am auzit în campaniile – pe care nu ştiu cine le finanţează, vă spun sincer, nu pot să îmi dau seama cine le finanţează, dar e clar că sunt finanţate – campaniile antivacciniştilor, care, în mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care este aplicată nu numai în România, ci este prezentă în mai multe ţări europene şi care, în mare parte, cred că îşi are izvorul în afara Europei, mai înspre est(…) Reacţia noastră trebuie să fie campanii inteligente în care să convingem!” a spus Orban la dezbaterea „Resetarea sistemului de sănătate: de la experienţa din criza COVID, la reformă şi modernizare”, organizată de CursDeGuvernare.ro, cu sprijinul ARPIM.

Judecătorii CCR au stabilit marți, în urma unei sesizări a Avocatului Poporului, că Ordonanța de urgență a Guvernului nr.25/2020 este neconstituțională în ansamblul ei. „În condițiile în care mare parte din finanțarea de la bugetul de stat va fi transferată către sectorul privat, efectele pe termen mediu și lung vor conduce la sărăcirea accentuată a sistemului public de servicii medicale, concomitent cu lipsa accesului la orice tip de servicii medicale al persoanelor care nu-și permit accesarea serviciilor private. Avocatul Poporului atrage atenția asupra faptului că domeniul reglementat de către OUG este unul de interes public, iar în privința serviciilor medicale de urgență chiar un domeniu de interes strategic al statului” se arăta în sesizarea Renatei Weber.