Select Page

Un înalt consilier guvernamental a fost suspendat din funcția deținută la Ministerul de Interne german, după ce raportul său devastator despre criza coronavirusului a explodat săptămâna trecută în presă. Stephan Kohn (57 de ani) scrisese despre o „falsă alarmă globală”, despre stat ca „unul dintre cei mai mari producători de fake news” și despre faptul că măsurile luate provoacă mult mai multe victime, ca „pagube colaterale”, în loc să prevină decesele.

90% din intervențiile chirurgicale necesare au fost amânate sau nu au fost efectuate  în martie și aprilie, ceea ce înseamnă că 2,5 milioane de oameni nu au fost îngrijiți din cauza măsurilor guvernamentale, se susține în raport. „Presupunerile experților variază de la cifre sub 5.000 și până la 125.000 de pacienți, care au murit deja sau vor muri din cauza operației amânate”, scrie Kohn, potrivit Hotnews, în raportul care evidențiază și efectele negative în cazul tratamentului de cancer, accident vascular cerebral sau atac de cord.

Citește și: Ca-n filmele cu proști: spital blocat pentru un singur pacient

„Efectele observabile ale COVID-19 nu oferă dovezi suficiente că – din punct de vedere al efectelor asupra sănătății societății în ansamblu – este mai mult decât o alarmă falsă. Probabil că noul virus nu a prezentat în niciun moment un risc pentru populație, care să fi depășit nivelul normal (cifra comparativă este rata obișnuită de deces în Germania). În principal, Corona ucide oamenii care, statistic, mor anul acesta deoarece au ajuns la sfârșitul vieții, iar corpurile lor slăbite nu mai pot face față stresului zilnic aleatoriu (inclusiv cei aproximativ 150 de viruși știuți în prezent)”, scrie Kohn în raport.

„Pericolul Covid-19 a fost supraestimat”, arată consilierul, punctând că sunt „nu mai mult de 250.000 de decese cauzate de Covid-19 la nivel mondial într-un sfert de an, față de 1,5 milioane de decese în timpul valului de gripă 2017/2018 (…) Pericolul este, evident, nu mai mare decât cel al multor altor virusuri. Avem, cel mai probabil, de-a face cu o alarmă falsă globală, care a rămas nedetectată mult timp” mai arată Kohn în documentul de 93 de pagini care poate fi citit AICI.