Select Page

„Ne intoarcem de maine, oficial, la o viata aproape normala. Cel mai probabil, peste inca 10 zile, restrictiile vor fi ridicate in totalitate.Cei care NU si-au construit naratiunea de eroi care salveaza vieti stand acasa vor putea sa se uite in urma cu manie (sau cu amuzament) la cedarile liberticide pe care le-au acceptat atatia semeni, in speranta unei sigurante sanitare iluzorii fata de un risc de imbolnavire care s-a dovedit a fi o farsa”, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

„Lipsa unei declaratii oficiale de instituire a starii de epidemie probeaza cu asupra de masura “profesionalismul” unor autoritati carora atat de multi naivi le-au acordat incredere. Idolii de carton in halate birocratice vor fi doborati de pe soclu chiar de catre cei care i-au urcat acolo – eroii anonimi in armura (nu prea) stralucitoare care au fost facuti sa creada ca salveaza omenirea purtand ostentativ masti (chiar si cand alearga in parc sau cand merg cu bicicleta/trotineta electrica) si care au facut din masca un semn al sfinteniei covidule (=covid + credul). Acestia sunt exact aceeasi “eroi” care au fost facuti sa creada acum 3 ani ca salveaza Romania de corupti si care acum asista pasiv la recrudescenta in Romania a coruptiei si a infractionalitatii organizate.

Despre saracia si foametea si inegalitatile economice generate sau agravate de “inteleptele” decizii luate de autoritatile pandemice vom vorbi de-acum incolo… grav si urgent… lipsa de “arme” juridice cu care ne vom confrunta curand in adevarata lupta care se va da pentru drepturi, libertati si, mai ales, pentru dreptate”, notează Gheorghe Piperea.

 

„Vorbesc de fascismul actual, acest fascism bona fide, sau totalitarismul dacă vreți să fiu tehnic. Acela în care statele declara o „stare de urgență” mondială din cauza unui virus cu o mortalitate de 0,2%-0,6% (și care are drept simptome de tipul gripei medii, sau niciun fel de simptome în peste 97% dintre cei infectați, care îi închide în case pe toți oamenii, le suspendă drepturile constituționale, îi terorizează cu propaganda și dezlănțuie brigăzi înarmate asupra tuturor celor care nu se conformează decretelor despotice)”, opinează scriitorul american C.J. Hopkins într-un articol preluat de Contramundum.ro.

„Vorbesc despre acel tip de totalitarism în care poliția te urmărește după telefonul mobil iar apoi vine la tine acasă pentru a te hărțui că ai mers la un protest politic, sau te atacă pentru că le contești autoritatea lor ilegitimă, iar apoi te acuză de „violență” pentru că ai răspuns, după care media publică un articol în care te acuză că le-ai înscenat o diversiune polițiștilor.

Vorbesc despre acel tip de totalitarism în care poliția secretă are mână liberă să monitorizeze activitatea de pe internet a oricui, să te scaneze cu „cască de supraveghere” și să-ți dicteze cât de aproape poți să stai de prietenii tăi și să te amenințe cu drone și câini-roboți și să-ți smulgă violent copiii din brațe și să te aresteze dacă îndrăznești să protestezi.

Vorbesc despre acel tip de totalitarism care îi torturează psihologic pe copii prin ritualuri de supunere în fața autorității menite să-i condiționeze a trăi în frică și să răspundă la stimuli pavlovieni absurzi, și care încurajează masele să-și închidă mintea și să repete mecanic lozinci propagandistice precum „poartă o mască”, „aplatizarea curbei”, ori să își toarne vecinii la poliție pentru că dau o petrecere „ilegală”…

Da, genul ăsta de lucruri mă face să fiu ciufut”, scrie C.J. Hopkins în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.

Cu voia cititorului, iată-mă ultim printre cei „maxim trei” ai rubricii creionate după chipul hâd al regulamentelor impuse pentru aproape trei luni. Observând cum „primul val” al experimentului se apropie de sfârșit ca printr-o figură de stil deloc măgulitoare: ni se mai lărgește un pic lațul chiar de Ziua Copilului, când se dă voie la jucat cu puțulica în nisip… Evident, cu distanță regulamentară pe plajă și printre zăbrelele șezlongului!

V-aș ruga să nu fiți răi: précis, în poza aia devenită virală, guvernanții tocmai probau măștile new-generation, de super-camuflaj-până-la-invizibil, de la Romarm…Iar în pahare era ceai. De mușețel, cu miere, preventiv. Iar ceea ce pare țigară și trabuc în décor, sunt doar niște termometre proaspăt inventate pentru a reduce din deranj și a face chiar șic măsuratul ăla de temperatură. Deci…nici vorbă să fi fost luați de fraieri!

Punem punct acestei rubrici de opinie, odată cu relaxarea măsurilor. Rămâne, însă, cum am stabilit: redescoperiți, recuperați și apărați România! Aia profundă, de ne-a fost dată ca patrie… E ultima noastră redută și cea mai de folos!