Frontierele Serbiei sunt deschise de la ora 00:00 a zilei de vineri, pentru oricine, fără testare sau carantină, după ce guvernul de la Belgrad a decis, joi, ridicarea oricăror restrictii. Străinii sunt doar informați la frontieră, prin intermediul unor pliante, despre riscurile epidemiei de coronavirus, transmite DPA.

Românii care merg în Serbia intră, însă, 14 zile în autoizolare la întoarcere, conform măsurilor stării de alertă din România, așa cum se întâmplă cu toți cei care revin în țară din străinătate în această perioadă.

România a fost invitată la mijlocul acestei săptămâni să se alăture unei „bule turistice” de către Bulgaria, Grecia și Serbia, de la 1 iunie, care presupune renunțarea la carantinare, însă autoritățile de la București nu au făcut încă niciun angajament.

La fel ca în România, numărul de cazuri noi de contaminare cu coronavirus a scăzut în Serbia în ultimele săptămâni. Totalul înregistrat până joi în țara vecină era de 10.919 cazuri, din care 237 au provocat decese.