Select Page

Jurnalistul Radu Banciu atrage atenția că CNCD a sancționat din nou doar forma, și nu fondul unei probleme, odată cu amendarea președintelui Klaus Iohannis și că felul în care a judecat problema Consiliul pentru Combaterea Discriminării ar putea chiar stârni eventuale acțiuni secesioniste.

„ Încă o dată, domnule Csaba (n.r. – președintele CNCD), știu că nu e de resortul dumneavoastră să amendați UDMR, pentru că acolo e caz penal. Nu știu dacă procuratura s-a sesizat, apropo de acest proiect de autonomie pentru Ținutul Secuiesc, că era de resortul procuraturii, a doua zi, să deschidă dosar penal. Nu știm. Dumneavoastră n-aveați ce să amendați la UDMR, că știu că aveți, până la urmă, zidurile destul de înalte și ferecate acolo. Nu vi se pare, totuși, că ați sancționat iarăși doar forma, și nu fondul? (…) Bun, președintele Iohannis ia 5.000 pentru formă, dar fondul problemei cine îl dezbate? Știți de ce? Pentru că dacă se ajunge la ceea ce ați făcut dumneavoastră aici – nu contează ce va decide justiția, pentru că asta va fi peste doi ani și se va uita – cred că vă dați seama că, așa, deschideți drumul către toate fărădelegile posibile…

În momentul de față, oricine poate, pe turta, pe spinarea statului român, să facă ce vrea el. O acțiune secesionistă în Moldova, în Oltenia, în Crișana, în Maramureș, în Dobrogea. Oricine, dacă vrea, poate începe să dezmembreze teritoriul național, cu un proiect, deci nu cu o snoavă. Nu cu o glumă într-o emisiune de pamflet – hai să facem din județele Olteniei o țară separată. Nu la televizor, ci în realitate. Dezmembrează o parte din România, deși Constituția României nu te lasă, este un caz penal. Dumneavoastră ce faceți, îl sancționați pe cel care îi înjură pe olteni, munteni sau moldoveni că vor să dezmembreze România?”, a comentat jurnalistul în emisiunea „Lumea lui Banciu” de miercuri seara.