Select Page

„Trecem de la starea de alertă la stare de alertă maximă”, a declarat premierul Ludovic Orban în debutul ședinței de luni a Guvernului, după care a anunțat că proiectul de hotărâre privind declararea stării de alertă va fi trimis Parlamentului.

„Hotărârea de Guvern conține trei anexe (…), odată adoptată, va fi trimisă Parlamentului pentru a încuviința starea de alertă și toate măsurile care se dispun în cadrul stării de alertă. În următoarea perioadă, toate ministerele, toate autoritățile care se află în subordinea sau în coordonarea ministerelor, trebuie să fie mobilizate la maxim. (…) Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât șansa de a reveni la normalitate este mai mare. Pentru ca să putem adopta noi măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie trebuie ca în perioada aceasta măsurile de relaxare pe care le-am adoptat să nu genereze o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate”, a spus Ludovic Orban, admițând, implicit, că „starea de alertă” nu a avut acoperire legală în primele trei zile.

Citește și: Ia „alerta”, neamule!

Premierul a convocat pentru ora 19:00 toate instituţiile statului cu drept de control pentru a pune la punct un plan amănunţit de asigurare a respectării măsurilor cuprinse în starea de alertă. Orban a anunțat că vor fi aplicate amenzi pentru impunerea tuturor măsurilor și a dat de înțeles că întreaga situație va fi reevaluată la 1 iunie.