Select Page

Dacă-i tot cu recomandare de „maxim trei”… așa să fie!

„Răspunsul umanității la amenințarea Covid-19 a fost disproporționat, exagerat prin carantinarea țărilor, cum am mai scris. În loc să se adopte soluții punctuale, locale, s-a mers pe blocarea statelor, pe transformarea lor în închisori pentru locuitori, cu pagube economice imense. Am folosit termenul de covido-prostie în legătură cu această stare de fapt: prostie a politicienilor, aflați sub presiunea presei care s-a debarasat de responsabilitate și a epidemiologilor, ale căror păreri seamănă, adesea, în seriozitate, cu ale autorilor de horoscoape”, scrie Alexandru Petria într-un articol de opinie pentru Stiripesurse.

„Credeți că politicienii o să recunoască greșeala epocală? Eu nu. Conștienți că sunt pe un pas greșit și că ne-vederea unora dintre ei măcar o zi pe ecranele televizoarelor începe să devină comparabilă cu o săptămână de concediu, încearcă să se scoată. Maximizează prezentarea pericolului, temporizează, înlocuiesc starea de urgență cu una de alertă, ar avansa invenția juridică și a uneia de veghe, a uneia de atenție, să fie, că justificarea aberației nu e credibilă dacă se ridică repede îngrădirile dictaturii sanitare. Ar permanentiza stările de excepție, numai ca lumea să nu-i tragă la socoteală- electoral și chiar penal(e cazul!)”, opinează scriitorul în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.

Vin și eu cu niște observații, după vâlva produsă în presa mainstream și în mediile „progresiste” de protestul de sâmbătă, din Piața Victoriei… Banii cu care miluiește guvernul „câinele de pază al democrației” să fie, sau setajul gata-încorporat? Sau, de fapt, amândouă… Că acolo unde orice minte normală a surprins o mulțime foarte pestriță, ce putea fi adusă la un loc doar de un factor intrinsec foarte puternic, precum teama că drepturile și libertățile fundamentale, implicit propria siguranță sunt în pericol, ăstia au văzut din nou „ruși”, „Putin”, „Moscova”. Băi, băieți și alte fete, nu-i a bună… Că hoțul strigă: „hoțul!” E limpede că, de fapt, voi vă trageți seva din izvorul de altădată al bolșevismului, de „înfierați cu mânie proletară” orice abatere de la „înaltele idealuri” și-i folosiți ca trase la xerox tehnicile de propagandă, cu etichetări malițioase, defăimări și deformări de adevăr, prin metoda adăugării de cioburi mincinoase… Și asta la orice tresărire de demnitate, suveranism sau de conștiință reperați! Mai răsfirat, mai cu șpil, mai cu dichis, că se prinde norodul și nu vă mai iese vopseaua pe ciori…

„Lumea românească a uitat acum faptul că în perioada stăpânirii sovietice, românii erau condamnaţi să rămână veşnic ţărani, iar România să fie proiectată în subdezvoltare”, scrie Ionuț Țene în Napocanews. „URSS viza organizarea unui nou tip de repartiție între țările blocului comunist… Planul Valev prevedea specializarea respectivelor economii pe anumite ramuri de producție, României revenindu-i rolul de țară preponderent agricolă, formată din ţărani. România a respins planul (… ) Guvernele vestice au reînceput să deschide şcolile şi universităţile, pentru că fără educaţie o naţiune nu se poate dezvolta şi performa. În Danemarca şi Norvegia, care au un înalt nivel de învăţământ, şcolile au început din 20 aprilie, iar în mai s-au deschis în Austria, Franţa sau Luxemburg. Acolo sunt conducători competenţi, care ştiu că în competiţia mondială fără educaţie eşti zero barat, rămâi doar piaţă de desfacere şi furnizor de braţe de muncă pentru ţările dezvoltate. Avioanele pleacă cu agricultori români spre Germania sau U.K., trenurile şi microbuzele sunt ticsite spre Austria şi Italia, iar copiii rămaşi acasă au şcolile închise. Şcoala online este doar o distopie deocamdată, iar copilaşii tânjesc după joaca educativă din grădiniţe. Lipsa educaţiei va lovi puternic România în anii următori privind competivitatea şi performanţa. Cine vrea ca România să rămână singura ţară din U.E. cu educaţia blocată, românii să fie doar braţe de muncă ieftine pentru culesul sparanghelului, căpşunilor sau badante?” se întreabă Țene în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.

Redescoperiți, recuperați și apărați România! Aia profundă, de ne-a fost dată ca patrie. E ultima noastră redută și cea mai de folos!