Select Page

„Azi PSD-ul și toți ceilalți pe care pe drept îi hulim au votat pentru controlul strict al pădurilor, dar PNL s-a abținut. Ce naiba înseamnă asta?”, se întreabă proaspătul liberal Romeo Dunca într-o postare explozivă pe pagina sa de facebook, după votul din Camera Deputaților privitor la înființarea așa-zisului „DNA al pădurilor”.

Anunțat drept candidat al liberalilor la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, Dunca mitraliază nume grele din partid, fără strop de ezitare:Păcat. Credeam că e simplu să repari ce au stricat alții atâta timp cât toți, gândeam eu, își doresc același lucru. Dar nu e așa. Nu sunt naiv să-mi închipui că tot ce zboară se mănâncă dar m-am lăsat dus de val. Cu gânduri bune si cu multă speranța in suflet că impreuna cu cei care m-au încurajat se va putea schimba mult. Sunt trist dar nu ma dau batut… Dacă despre Ministrul Alexe m-am lămurit ce e cu ceilalti??? D-le Ioan Popa, Mircea Hava, Ilie Bolojan, Marcel Vela, Rareș Bogdan, Lucian Caldararu, cum ramane cu asigurările pe care mi le-ați dat că în acest partid e ok si el dorește binele tarii ? Asa mare influență o au câțiva barosani din trecut?”

Citește și: „O pădure cât o țară”- oprire a dezastrului sau lecție de dat „tun din prima”?

Cunoscut ca iubitor al naturii, cu investiții de milioane de euro în turismul de pe Muntele Mic, Romeo Dunca a intrat recent în politică, alegând PNL. În ciuda abținerii colegilor săi liberali, proiectul de lege care prevede înființarea unei Direcţii de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, condusă de un procuror-şef, a trecut de Camera Deputaților și va ajunge în Senat, care este for decizional.

Scandaloasele tăieri de păduri din România continuă să stârnească un val de critici și reacții în rândul opiniei publice. Un protest de proporții este pregătit pentru 23-24 mai de partidul Alianța pentru Unirea Românilor- intitulat „100 000 de Români opresc tăierea pădurilor”, acesta urmează să se desfășoare la Sebeș, în încercarea de a opri activitatea fabricilor Sweighofer și Kronospan.