Select Page

Imaginile zilei vin de la Carei, unde „trei câte trei”-ul ordonanțelor militare pare calculat după altă algebră decât cea aflată în uz. Astăzi a avut  loc ceremonia oficială de investire a noului conducător al Poliției Locale, după pensionarea șefului precedent, Ioan Ecsedi: în Sala Festivă au participat primarul Jeno Kovacs, viceprimarul Keizer, alături de angajați ai Poliției Locale și ai Primăriei. Mulțumim publicației Buletin de Carei pentru informații și fotografii!

Se întâmplă la câteva zeci de ore după ce Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a admis că unii polițiști comit abuzuri pe durata stării de urgență și a criticat la Digi 24 faptul că „un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local.” Exemplul nu a fost, probabil, întâmplător, venind după cazul corespondentului timișorean al Agerpres, Constantin Duma, victimă a accesului de zel din partea unui polițist local. Relatarea celor întâmplate poate fi citită AICI.

Citește și: BBC: Amenzile din România, cât impozitul companiilor pe o lună!

Poliția Locală a fost înființată prin legea155/2010 „în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor”.