Select Page

„În situații de criza cuvântul de ordine este impredictibilitatea”, scrie economistul Adrian Câciu într-o postare pe pagina sa de facebook, prin care le recomandă românilor să se ferească pe cât pot de împrumuturi, cel puțin în cursul acestui an.

„Nimic nu mai este sigur, nimic nu poate fi păstrat în limitele prezentului imediat. Există impredictibilitate și aceasta se refera cel mai mult la veniturile viitoare și la păstrarea locului de muncă.

În acest context, sfatul meu prietenesc adresat tuturor oamenilor este sa nu facă credite în perioada următoare. Decât dacă e strict necesar pentru supraviețuire. Dar nu va recomand sa faceți leasinguri pentru masini și mai ales credite ipotecare.

Încercați sa rezistați cel puțin anul acesta. Este un an cu nisipuri mișcătoare și nu e oportun sa transformați greul prin care treceți acum într-un greu mult mai dificil de gestionat ulterior. Nu va expuneți inutil”, explică economistul.

Citește și: Trei luni de foc pentru economie. Vezi ce anunță INS

Potrivit BNR, la sfârșitul lunii februarie 1,3 milioane de români aveau credite în valoare totală de 168,5 miliarde de lei. Datele cuprind, însă, doar împrumuturile de peste 20.000 de lei.