Select Page

Încă o batjocură la adresa românilor ortodocși, de această dată pe cunoscutul serviciu Google Maps, unde Catedrala Națională apare sub denumirea de „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Un val de reacții a izbucnit imediat după descoperirea sinistrului act de batjocură: deputatul Daniel Gheorghe denunţă „noul anti-creştinism totalitar”, iar Cătălin Berenghi promite pe pagina sa de facebook că lucrurile nu vor rămâne așa, după ce „Biserica și credința poporului român sunt iarăși atacate”. Claudiu Târziu, vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor se întreabă: „ Ce fel de om poți fi ca să scuipi pe credința cuiva?… Cine poate fi atît de slut sufletește și mental încît să ia în derîdere credința unui întreg popor?

Sînt, în mod evident, întrebări retorice. Știm cine sînt oamenii care fac asta. Sînt cei care au vrut să scoată icoanele și ora de religie din școli. Sînt aceia care duc, de mulți ani de zile, o propagandă abjectă contra normalității și în favoarea perversității sexuale și nu numai.

Sînt cei care au dus o campanie mirșavă împotriva referendumului pentru căsătorie din 2018. Sînt cei care stîrnesc periodic valuri de mizerie asupra creștinilor ortodocși, găsind pretexte în vreun pelerinaj masiv (ca acela de Sf. Dimitrie în București, sau cel de praznicul Sf. Parascheva la Iași), ori în alt eveniment religios, cum a fost sărbătoarea Învierii Domnului cu ușile bisericilor închise din acest an. Sînt cei care, practicînd un discurs al urii inimaginabil la adresa creștinilor, speră să poată conduce România spre un nou totalitarism de extracție neomarxistă.

Aceste afronturi trebuie să înceteze. Și vor înceta, dar numai atunci cînd patrioții creștini vor putea decide în această țară”, a scris pe pagina sa Claudiu Târziu.

Lumină și Paști în hulirile „progresiștilor”

Chiar înaintea Sfintelor Paști, anunțul că Patriarhia Română și MAI au convenit un pachet de măsuri care să permită credincioșilor să ia Lumină și Paști a stârnit în mediile „progresiste”, o adevărată cascadă de acuze și interpretări fantezist-speculatorii care au inundat rețelele de socializare. Una dintre cele mai acide reacții a venit din partea USR-istului Andrei Caramitru, care a profitat de anunț pentru a posta pe facebook următoarele: „Eu de azi ma dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numita BOR este doar o organizatie criminală, retrograda, retardata, corupta. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal(…)  Așa ca de azi oameni buni – EU NU O SA MAI CALC NICIODATĂ IN VREO BISERICA ORTODOXA. Oricine isi face nunta botez etc acolo – eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organizații. Punct.”

La aproape două săptămâni după Sfintele Paști, chiar premierul Orban a recunoscut buna rânduire din Noaptea de Înviere, admițând oficial că nu a existat vreo explozie de cazuri după ce credincioșii au luat Lumină și Paști, speculație rostogolită insistent de „progresiști”. Numărul cazurilor înregistrate zilnic se află în scădere în aceste zile.

O dublă batjocură

De remarcat este că atacurile la adresa Catedralei Naționale lovesc pe cât de mizerabil, pe atât de simbolic, în două elemente definitorii pentru români: credința creștin-ortodoxă și sentimentul național. O listă cu 350.000 nume ale eroilor români cunoscuți din toate timpurile a fost depusă în piciorul Sfintei Mese, într-un gest cu valoare de simbol liturgic şi patriotic, Catedrala fiind dedicată tuturor martirilor care și-au jertfit viața pentru unitatea de credință și de neam a românilor.