Select Page

Sute de protestatari care participau la un miting împotriva stării de urgență din statul american Michigan au luat joi cu asalt sediul Parlamentului din Lansing. Mulți dintre aceștia erau înarmați. Prin protestul supranumit „American Patriot Rally”, organizat de Uniunea pentru Libertate din Michigan, s-a solicitat redeschiderea întreprinderilor la 1 mai, chiar cu încălcarea ordinelor statului.

„Chiar deasupra mea, bărbați înarmați cu puști strigă la noi”, a postat pe Twitter senatoarea Dayna Polehanki, relatează corespondentul de peste ocean al publicației Cronicarul. Unii dintre parlamentarii locali și-au luat veste antiglonț și a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a bloca accesul protestatarilor în sala de ședințe. Protestatarii strigau „Lasă-ne să intrăm, lasă-ne să lucrăm” și „Aceasta este casa oamenilor, nu ne puteți bloca”.

Citește și: Trei luni de foc pentru economie. Vezi ce anunță INS

Situația social-economică din Statele Unite se agravează de la o zi la alta din cauza măsurilor luate împotriva coronavirusului. Cererile depuse în ultima săptămână au dus la peste 30 de milioane numărul americanilor pentru care șomajul reprezintă unica soluție de trai din 21 martie, adică aproape 18,5% din populaţia cu drept de muncă din SUA.