Select Page

Protest online al lucrătorilor din turism de 1 mai, dată la care de obicei se înregistrau creșteri semnificative în ramură, împotriva „indolenței pe care Ministerul Economiei și a Mediului de Afaceri din România o arată față de industria turismului. Nu mai vrem vorbe, nu mai vrem promisiuni, vrem un sprijin real, pentru ca această industrie să poată rămâne în picioare.

Pentru că ne aflăm în imposibilitatea de a ieși fizic în stradă, vrem să atragem atenția guvernului României că este timpul să ia o decizie pentru lucrătorii în turism, ACUM, nu mai târziu. Mai târziu s-ar putea să nu mai aibă pe cine ajuta. E momentul ca Guvernul României să ia atitudine și să arate responsabilitate pentru industria turismului”, se arată pe pagina de facebook a evenimentului.

Citește și: BBC: Amenzile din România, cât impozitul companiilor pe o lună!

Rata şomajului în hoteluri și restaurante a depășit 60% în mai puțin de o lună de la adoptarea măsurilor anti-coronavirus și  riscă să atingă 90%, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc. „Pe lângă acești șomeri, un număr de aproximativ 50 de mii de persoane de pe litoral se află într-o situație dramatică, deoarece au încetat somajul la 1 aprilie și nu mai au nicio sursă de venit. Aceștia au contracte de muncă pe perioadă determinată de 6 luni și nu vor mai beneficia în anul 2020 de indemnizație de șomaj, deoarece nu vor îndeplini condiția stagiului de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni, având în vedere că nu pot fi angajați pentru că hotelurile de pe litoral au activitatea sistată”, susținea la începutul lui aprilie Dragoş Răducan, prim-vicepreședintele executiv FPTR.