Select Page

Egalizarea subvențiilor pe care le primesc fermierii români cu cele ale agricultorilor din restul Europei a fost respinsă oficial la Bruxelles, anunță Agrointel. Amendamentul menit să asigure o finanțare echitabilă pentru toți fermierii din UE, inițiat de europarlamentarul român Daniel Buda, a primit vot de respingere în Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Europarlamentarul speră ca această nedreptate să fie corectată pe viitor:  „…în vederea promovării convergenței în ceea ce privește dezvoltarea sectoarelor agricole și sustenabilitatea rurală ale statelor membre, este necesar ca plățile directe să fie repartizate mai echitabil între statele membre. Cu siguranță, însă, acest aspect va fi îndreptat în noua Politică Agricolă Comună pentru a asigura un tratament egal și condiții egale pentru supraviețuirea tuturor fermierilor Uniunii pe piață”, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda.

Citește și: Agricultura românească, între speranță și avertismente

Egalizarea subvențiilor fusese propusă ca amendament la raportul despre Tranziția privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anul 2021.