Select Page

Să-ți dea lacrimile de emoție și avânt implicator, nu alta! Evident, după gestul președintelui, întărit până la sublim din vorbe, de a-și da masca jos când începe cuvântarea, ca să ne auzim „mai bine”…Am o veste proastă pentru el: Robul său de la Timișoara i-a luat caimacul! A anunțat pe facebook la ceas de seară a zilei de marți că în oraș nu mai e voie „pe” mijloacele de transport și în magazine fără mască și mănuși… de miercuri. Lovit de valul de „simpatie” virtuală, micul său omolog a revenit în dimineața de miercuri cu un mesaj „salvator” la radio: totuși, timișorenii au trei zile la dispoziție să-și cumpere cele necesare „intrării în legalitate”. De câteva ceasuri tot a mai fost nevoie ca să aflăm în baza a ce vor fi amendați „ilegaliștii” și cu cât… Ca să nu dau 1 500 de lei pe amendă, am dat 4,9 lei per una bucată mască, folosibilă doar câteva ceasuri, și alți câțiva gologani pe niște mănuși măsura S, care-mi vor crăpa, probabil, de la prima încercare de „legalizare”…În fine, e și asta o metodă să mai faci un ban la bugetul ăla din care se plătește șomajul tehnic în locul multinaționalelor!

Că măsurile luate împotriva covidelui constituie un prilej numai bun de lansare a unor noi probe de olimpiadă precum „șmen, vrăjeală, caterincă” sau „manipulare și adâncire în prostire a manipulatului” cred că ne-am prins deja mulți. Grea mostră și marți, ca pe vremea lui Ceaușescu, vorba cuiva…atunci când se lansa zvonul că va crește prețul la carne cu 50%, pentru ca lumea să răsufle ușurată când scumpirea venea doar cu 25-30%! Așa și cu tangoul Strein-Iohannis: dă cu petarda unul despre planul cu „Vacanța Mare”, ca să poată ieși justițiar și plin de glorie ălalalt, să ne anunțe că nici vorbă, că face el să fie muuuult mai bine! Și să ne anunțe miercuri că starea de urgență va fi probabil suspendată din 15 mai, dar botnițe…pardon, măști, tot vom purta!

Să continuăm, însă, tot trei câte trei, că asta cu „grupurile maxime” rămâne în vigoare cel puțin până la jumatea lui mai. „Pregătindu-ne de relaxare, începem iar sa vedem lucrurile fantastice. Economia și-a revenit și chiar va creste exponențial”, scrie economistul Adrian Câciu pe pagina sa de facebook. „Nu mai exista șomeri nici afaceri afectate. Toată lumea își plătește taxele învingând acest virus comunist care era pe cale sa ne distrugă visele.
Nu, nu am fumat nimic, am făcut o recenzie din cele spuse aseară de mister Fantastic.

Practic, campania electorala a reînceput iar dacă nu o duceți mai bine sunteți niște rusofili și niște comuniști care nu înțelegeți minunea în care trăiți.
Mare e gradina lui Dumnezeu dar voi, comuniștilor care vă plângeți ca babele și instigati la ieșirea din starea de beatitudine în care trăiesc unii, nu aveți cum sa înțelegeți și nici sa simțiți parfumul florilor din Rai.
Răilor care sunteți voi răi!
PS când se trezește omul sa îmi spuneți ca ii fac recapitularea rezultatelor economice pe ultimele 6 luni. E greu sa egalezi recordurile negative înregistrate pe plan economic”, își încheie Adrian Câciu satirica postare.

„Nu de NOUA Normalitate mă tem, ci de eternitatea ei…”, scrie jurnalistul Adrian Pătrușcă pe pagina sa de facebook. „Iohannis, porumbelul alb cu masca în cioc: „După 15 mai vom putea să ne miscam mai liber, însa viața NU va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înainte.”
„Pas cu pas vom incerca să intrăm intr-o NOUĂ normalitate.”
„Va trebui să gasim o modalitate de trai cu acest virus, care nu va dispărea.”

În spatele măștii optimiste, NOUA normalitate se anunță mai hâdă decât izolarea. Pentru că izolarea trebuia la un moment dat să se sfârșească, pentru că murea economia. Noua „normalitate” nu se va sfârși”, scrie cu tristețe Pătrușcă.

Citește și: De la grupuri de maxim trei, la redescoperirea României (XI)

Redescoperiți, recuperați și apărați România! Aia profundă, de ne-a fost dată ca patrie. E ultima noastră redută și cea mai de folos!