Select Page

Izolare totală pentru cei cu vârste cuprinse între 40-65 de ani „acolo unde se poate”, izolarea la domiciliu pentru 12 săptămâni a celor de peste 65 de ani și adeverință de muncă de la Poliție sau Primărie, sunt doar câteva dintre propunerile doctorului Streinu Cercel pentru perioada de după ridicarea stării de urgență.

Proiectul de nouă pagini intitulat „Vacanța Mare”, transmis către Mediafax de Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, geme de măsuri draconice. Printre cele mai șocante prevederi se numără introducerea noii grupe de risc „40-65 de ani” și a măsurilor aferente, propunerea de a nu se mai circula pe stradă necontrolat, formarea unui Guvern anti-Pandemic și chiar suspendarea TVA-ului și a tuturor taxelor. Proiectul integral poate fi consultat AICI.

Citește și: Djokovic: Nu mi-aș dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători!

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, la scurt timp după apariția proiectului, că „astfel de propuneri vor fi discutate cu toți factorii implicați în gestionarea situației răspândirii noului coronavirus” pentru de identificarea măsurilor care pot fi implementate spre „a garanta sănătatea cetățenilor”.

„Avem in (sau pe langa) autoritatile vietii care, obtuz si incoerent, cica ne protejeaza de virusi, indivizi cu mentalitate de Mengele si Goebbels, ca acest Streinu-Cercel, care propune oficial separarea de familie a persoanelor de peste 65 de ani si izolarea totala a celor cu varsta intre 40-65 si nimeni nu il demite si nu il exclude din profesia de medic ci, dimpotriva, il aplauda”, scrie în replică pe pagina sa de facebook avocatul Gheorghe Piperea. „Pregatiti-va mental si emotional – aceste scapari sau balbaieli sunt experimente proaste puse in practica de actori sub-mediocri. Urgia inca nu a venit(…) PS Cea mai “revolutionara” masura din planul pe 9 pagini al lui Streinu-Cercel este instituirea unui guvern anti-pandemic. Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras. Suna a scenariu de film idiot, de categoria C. Ma intreb daca nu ar fi cazul instalarii unui guvern anti-prostie pandemica”, mai scrie pe pagina sa Piperea.