Select Page

Celebra rețea de socializare a catalogat  protestele împotriva măsurilor de izolare și a restricțiilor ca „dezinformare nocivă” și a început déjà să elimine postările cu acest tip de conținut. Informația vine chiar de la președintele director general Mark Zuckerberg, care a parafat și un parteneriat cu Universitatea Carnegie Mellon ce are ca scop supravegherea utilizatorilor Facebook pentru depistarea simptomelor de COVID-19, relatează EVZ.

Anunțul apare după ce publicația The Hill relatase că. potrivit unui purtător de cuvânt al Facebook, organizările de evenimente vor fi eliminate dacă încalcă legile statelor sau „recomandările” acestora. Ziaristul CNN Donnie O’Sullivan a scris pe Twitter că astfel de acte de cenzură au avut deja loc: „Facebook afirmă că a eliminat promovarea unor evenimente anti-carantină în California, New Jersey și Nebraska, după consultarea cu guvernele acestor state.”

Citește și: Americanii se revoltă: „securitate fără libertate se numește pușcărie”

În Statele Unite, săptămâna trecută s-au înregistrat numeroase astfel de proteste, mii de oameni ieșind în stradă și exprimându-și nemulțumirea față de izolarea la domiciliu, în timp ce locurile de muncă se închid în serie și criza economică se agravează.