Select Page

Numărul unu în tenisul mondial, sârbul Novak Djokovic, spune că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie și că va fi pus în fața unei dileme greu de rezolvat dacă participarea la turnee va fi condiționată de vaccinare, după reluarea sezonului, informează Reuters.

„Am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediat după ce vom ieşi din carantina strictă (…) Am propriile mele gânduri despre problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba(…) Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a spus Djokovic într-un videochat live pe Facebook cu alţi sportivi sârbi.

În ultimele săptămâni se vehiculează tot mai intens informația potrivit căreia după pandemie libera circulație, ocuparea unui loc de muncă sau alte drepturi și libertăți vor fi condiționate de vaccinare. În lumea tenisului, un prim semnal a fost dat luna trecută de franţuzoaica Amelie Mauresmo, fostă numărul unu mondial, care spunea că turneele nu ar trebui reluate înainte ca jucătorii să se vaccineze împotriva noului coronavirus.