Select Page

„Iohannis l-a iertat pe Dumnezeu”, scrie Valentin Boeru în Național. „Președintele este un om credincios, fără îndoială, dar nu putea tolera ca într-un stat de drept să se insinueze cetățeanul Hristos și să dea valorile europene peste cap, punând credința pe primul plan. Apoi, pe unde intra, pe la Borș, pe la Nădlac sau pe la Giurgiu, cine știa de el? L-a testat ministrul Sănătății ca să vadă cum stă cu coronavirusul? Și cu aprobarea cui venea el aici? Cu acordul lui Vela? Păi cine este Vela ca să hotărască peste Iohannis, furându-i caimacul prezidențial? Dacă, în schimb, Iisus ar fi plecat la cules de sparanghel în Germania, n-ar fi fost nicio problemă. Când e vorba de Mutter Merkel, tartorul Europei, se sacrifică o Românie întreagă, așa că Mântuitorul și-ar fi găsit și el un loc în autocar, până la aeroport, fără să transpire de emoție că n-are contract de muncă și declarație pe propria răspundere”, scrie Valentin Boeru în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.

„Or să urmeze vremuri apocaliptice cu turismul, cu agricultura. O să fie o agresivitate a fiinţei umane vizavi de mâncare. Ţinuţi din trei în trei metri la magazine… nu are scopul să nu ne îmbolnăvim”, spunea Florin Călinescu într-un live pe facebook devenit viral în câteva zeci de ore. „Experimentul, cred eu, iscat de aceşti cetăţeni mondiali funcţionează şi vei vedea ce o să urmeze. Pentru că exerciţiul iscat de acest virus va fi continuat, o dată la nu ştim câţi ani. Omenirea trebuie disciplinată, trebuie ţinută în botniţă şi în mănuşi. Nu mai scoţi soldaţii, armata, avioane, bombe, plus punerea pe bot a lumii arabe. Vedeţi că preţul petrolului este mai jos decât înainte de război şi lucrurile aşa vor funcţiona de astăzi înainte. Frica trebuie să păzească pepenii, care suntem noi. Iar alinirea României la dansul ăsta internaţional funcţionează. Încolonarea noastră la doi, trei metri pentru a merge să luăm bucăţica aceea necesară a traiului vieţii… Ăsta e scopul poveştii, să vadă dacă frica funcţioneză, şi funcţionează, să vadă dacă oamenii pot fi disciplinaţi, deci adio libertate, liberalism, liberă circulaţie, decât dacă au ei nevoie să trimitem mână de lucru la cules de sparanghel, acum e vremea sparanghelului, nu a căpşunilor, şi atunci trece şi Germania, şi Austria, şi Spania peste orice penademie şi noi înghesuim marfarele pe aeroporturi să trimitem oameni la muncă“, a mai comentat Călinescu în ieșirea sa, pe care o puteți urmări integral AICI.

Cu voie de la ordonanțe, mă adaug cu câteva rânduri, să ne facem „maxim trei”… Vor înțelege, poate, la un moment dat, în ce ipostază s-au pus toți cei care au vărsat valuri de venin zilele astea împotriva înțelegerii pentru împărțirea Paștilor și a Luminii în termenii adecvați situației. Orbirea rațiunii, ura față de semeni cu alte valori și chiar suprimarea propriului instinct de conservare (după cum explicam deunăzi), adânc inseminate ani la rând și asmuțite acum și cu alte ocazii la faptă, nu duc la luptă demnă. Și nici la îndreptare de lucruri. Alcătuiesc doar o sumă-instrument. Folosit de cine și pentru ce, ne-om prinde la un moment dat. Măcar în ceasul ultim, ca românul…

Citește și: De la grupuri de maxim trei, la redescoperirea României (X)

Să ne împăcăm, să ne luminăm, să nu ne mai lăsăm atrași în ură! Redescoperiți, recuperați și apărați România! Aia profundă, de ne-a fost dată ca patrie. E ultima noastră redută și cea mai de folos! Hristos a înviat!