Select Page

Un muncitor sezonier român de 57 de ani, venit la cules de șparanghel în Bad Krozingen pe 20 martie, a murit în urma infecției cu noul coronavirus, relatează publicația germană Der Spiegel. Bărbatul, găsit mort pe 11 aprilie, se plânsese că îl deranjează o tuse seacă insistentă și nasul înfundat.

La început cauza morții a fost neclară, însă testul efectuat ulterior a ieșit pozitiv pentru covid-19. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul și se presupune că bărbatul a fost infectat în Germania. O anchetă epidemiologică se află în curs, pentru a stabili persoanele cu care a intrat în contact, românul fiind parte dintr-un grup de câteva sute de persoane care munceau la cules de șparanghel în landul Baden-Württemberg.

Citește și: „Suntem urmașii Romei, sau servitorii ei?”

Aproximativ 3000 de muncitori din România au aterizat pe aeroportul din Karlsruhe numai între 9 și 14 aprilie. Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie să fie necesari doar în acest land aproape 5 000 de muncitori sezonieri, mai relatează publicația germană.