Select Page

„De când oamenii şi-au luat obiceiul de a se închide în interiorul cercurilor, oraşul şi-a schimbat total înfăţişarea. Peste tot sunt numai cercuri”, scrie dramaturgul român Matei Vișniec pe blogul său. „Potrivit unor sondaje recente, locuitorii oraşului îşi petrec mai bine de trei sute de zile pe an în interiorul cercurilor. S-a făcut deja un recensământ al celor care n-au mai ieşit din cercul lor de cinci ani, de zece ani, de douăzeci de ani. Fără îndoială, aceşti oameni au prins gust de eternitate.

Ceea ce mă nelinişteşte însă puţin sunt unele zvonuri care circulă de o vreme în oraş. Se spune că toate cercurile ascund, totuşi, o capcană. Se spune că uneori omul intră în cerc dar că nu mai poate ieşi. Se vorbeşte chiar despre oameni care, în pofida voinţei lor, au rămas blocaţi în cercuri. Se mai vehiculează ideea că oamenii care trăiesc în cercul lor de zece sau de douăzeci de ani sunt, în realitate, prizonieri ai cercului. Se mai spune de asemenea că, de câtva timp, majoritatea cercurilor nici nu mai ascultă de oameni. S-ar părea că sunt nenumăraţi cei care, odată intraţi în cerc, descoperă că nu mai pot să-şi deschidă cuşca în care au intrat.

Se mai spune că de fapt nu vor mai putea ieşi niciodată”, scrie Matei Vișniec în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.

Eu sunt al doilea din cei trei, azi. Observasem și eu cercurile. Dar în ultimele 24 de ore am văzut, cu durere, cât de ermetic pot fi închise. Și cât de eficient pot strangula în interior empatia, rațiunea și chiar instinctul de conservare.

Am asistat la un val de atacuri furibunde la adresa acordului dintre MAI și BOR pentru împărțirea Paștilor și a Luminii. „Progresiști” de toate calibrele și nuanțele și-au umplut tastaturile și textele de spume, ca să scrie ca la o olimpiadă a urii despre „retarzi”, „crimă” sau „BOR deasupra unui cuib de cruci”. Empatia sau măcar respectul minimal față de seamăn au nimerit, probabil, din start, prea aproape de cerc, căci nici urmă de ele, sub așa strânsoare! Rațiunea, inutilizabilă și ea de îndată, devreme ce majoritatea habar nu aveau ce conține acordul, fabulând despre inghesuială și răspândire criminală de viruși la lipsita de public Slujbă de Înviere… Dar cel mai grav îmi pare faptul că prezintă semne de strangulare fatală instinctul de conservare al „olimpicilor”, chiar în timp ce e invocat.

Am încercat să dau printre atacatori de vreunul care, dincolo de lipsa de credință sau de propriile uri, poate vedea măcar dreptul constituțional grav încălcat printr-o atare interzicere. Un drept care poate să se cheme mâine drept la viață intimă, familială și privată, la inviolabilitatea domiciliului, la proprietate privată sau la libertate economică, TOATE acestea fiind menționate în decretul de prelungire a stării de urgență. Și implicit, dacă sesizează pericolul în care se pun printr-un partizanat atât de orb și virulent. NIMIC! NICIUNUL! Atât de rău orbește și smintește cercul…

Gata, ne-am strâns trei și pe azi, să nu încălcăm regulamentele zilei: „Un cercetător german, sas din Transilvania, conducător al unui imens laborator experimental, în care se fac deja teste cu rezultate evidente pe oameni, tocmai a anunțat că a descoperit o mutație incredibil de pozitivă a oribilului virus care a încuiat tot globul pământesc în casă”, scrie pe pagina sa de facebook istoricul clujean de rădăcină bănățeană Ion Novăcescu. „După observații meticuloase și laborioase, făcute din 19 martie 2020, și după ce providențialul cercetător sas a analizat, a cugetat și iar a analizat și din nou a cugetat, ceasuri nesfârșite și zile într-una, în sfârșit astăzi s-a pronunțat…(Ce-i drept mai mult transmițând cu degetul arătător, fiindcă l-a înecat emoția senzaționalei sale descoperiri n.n.) COVIDUL NU SE IA de la „Lăcașurile de fast-fud” și nu are cum să fie dus de băieții harnici și minunați de pe biciclete în apartamentele, casele și-n birourile tinerilor frumoși și liberi de un minim respect și credință… imparțialul, sobrul și în același timp detașatul cercetător sas ne mai asigură, NE CE-RRR-TI-FI-CĂ, de la înălțimea originilor sale nobile, de „United-Trio-Nations”, că COVID 19 nu se lipește și nu circulă pe banii cu care se cumpără mâncare vie și rapidă (…)Are doar libertatea de a alege și propriile sale preferințe.
Mai nou îi plac polițiștii, popii, cantorii și voluntarii. Mai ales cei care vor umbla într-o anumită seară întunecată cu câte-o lumânare-n mână sau cei care duc niscai pachețele”, scrie Ion Novăcescu în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.

Redescoperiți, recuperați și apărați România! Aia profundă, de ne-a fost dată ca patrie. E ultima noastră redută și cea mai de folos!